Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pětasedmdesátiletá žena z Olomoucka chtěla investovat do akcí. Přišla o 320 tisíc korun

O 320 tisíc korun přišla pětasedmdesátiletá seniorka z Olomoucka, která na internetu uvěřila reklamě o investicích do akcií ČEZ. Seniorka klikla na odkaz, zavolal jí podvodník a vybílil jí účty poté, co ho pustila do internetového bankovnictví.

Pětasedmdesátiletá žena z Olomoucka na svém telefonu klikla na reklamu týkající se investování do akcií společnosti ČEZ. "Nato jí zavolal neznámý muž a sdělil základní informace k investici s tím, že jí bude kontaktovat jeho kolega. Ten jí posléze zavolal a opětovně jí vysvětli systém investování. Nato žena obdržela na e-mail zprávu s odkazem na stažení a instalaci programu TeamViewer pro vzdálený přístup," popsal tradiční a opakující se schéma podobných podvodů mluvčí policie Libor Hejtman.

Seniorka se poté podle pokynů poradce přihlásila i do svého internetového bankovnictví. Muž se kromě toho vyptával, zda nemá více bankovních účtů. Když vyšlo najevo, že ano, přesvědčil ji, aby peníze převedla pouze na jeden. Zdůvodnil to výhodnějším kurzem banky.

"Žena poslechla a převedla peníze na jeden účet. Poté ji poradce instruoval, aby se přes internetové bankovnictví k danému účtu přihlásila, a on vše ostatní kolem nákupu akcií zařídí. Žena muži věřila, ale brzy zjistila, že ji podvedl. Z bankovního účtu zmizely všechny peníze," uvedl mluvčí.

Žena z Přerovska uvěřila na sociálních sítích výhodným investicím. Přišla o 650 tisíc

O 650 tisíc korun přišla starší žena z malé obce na Přerovsku, která se na sociálních sítích nechala přesvědčit k výhodným investicím. Sjednala si tři úvěry a peníze poslala na neznámé účty, naposledy loni o Vánocích na Štěpána. Slibovaných...

Policie případ vyšetřuje pro podvod, za který hrozí až osm let vězení.

V posledních dnech to není jediný podobný případ. Sedmatřicetiletá žena z Olomoucka zase prodávala brusle, dostala odkaz na přepravní společnost, kde vyplnila údaje z platební karty a přišla o 60 tisíc korun.

Policie opět důrazně varuje před podvodníky na internetu
Opětovně lidem připomínáme, aby byli opatrní při obchodování na internetu. Nikdy se nepřihlašujte do internetového bankovnictví přes zaslané odkazy od neznámých osob. Zpravidla budete přesměrováni na falešné stránky, které z vás vylákají přihlašovací údaje k internetovému bankovnictví nebo platební kartě.
Pokud se rozhodnete zhodnotit své úspory, přistupujte k investicím s vysokou mírou obezřetnosti. Nedejte na lákavé reklamy o výhodném zúročení finančních prostředků. Nikdy neposkytujte vzdálený přístup ke svému počítači či telefonu osobě, kterou neznáte a v žádném případě takovým osobám nesdělujte své osobní údaje a informace k internetovému bankovnictví.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky podvod, akcie, ČEZ, seniorka, telefon, internet, vzdálený přístup, banka, policie, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pětasedmdesátiletá žena z Olomoucka chtěla investovat do akcí. Přišla o 320 tisíc korun  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.