Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Čtyřicátnice si odnesla alkohol bez zaplacení. Pracovnici ostrahy pak surově zbila na eskalátorech

Zálusk na dražší lahve alkoholu dostala v Olomouci jedenačtyřicetiletá žena, která však neměla v úmyslu za zboží v obchodní galerii zaplatit. Krádeže si všimla pracovnice ostrahy, dostižení nenechavé návštěvnice prodejny se zvrhlo až v tvrdé fyzické napadení. Zraněná zaměstnankyně skončila na neschopence a případ řeší policie.

Se dvěma lahvemi alkoholu v hodnotě přibližně osm set korun prošla přes pokladny bez zaplacení jedenačtyřicetiletá žena ze Zlínska. Situace z pondělí 9. ledna se ale zvrhla v násilný incident. Nepoctivou zákaznici doběhla na eskalátorech pracovnice ostrahy prodejny a vyzvala ji, aby se zastavila a zboží vrátila. „Nato ji uchopila za bundu. Dostižená žena se snažila z úchopu vysmeknout a z místa i s odcizeným zbožím odejít. To se jí nedařilo, tak zaměstnankyni ostrahy fyzicky napadla údery a kopy. V útoku pokračovala, i když žena z ostrahy upadla na zem,“ vylíčil policejní mluvčí Libor Hejtman.

Pětasedmdesátiletá žena z Olomoucka chtěla investovat do akcí. Přišla o 320 tisíc korun

O 320 tisíc korun přišla pětasedmdesátiletá seniorka z Olomoucka, která na internetu uvěřila reklamě o investicích do akcií ČEZ. Seniorka klikla na odkaz, zavolal jí podvodník a vybílil jí účty poté, co ho pustila do internetového bankovnictví.

V bitce pomohl pracovnici ostrahy prodejny muž ze security služby nákupního centra, který agresorku odtrhl od kolegyně. „Agresivní žena nakonec otočila svůj hněv i proti němu a snažila se jej shodit na eskalátor. Zraněná žena z ostrahy skončila po útoku v pracovní neschopnosti. Mimo jiné utrpěla pohmoždění žeber a otoky v obličeji,“ popsal nebývalou surovost mluvčí Hejtman.

Zadržená žena je nyní podezřelá ze spáchání přečinů krádež, výtržnictví a ublížení na zdraví spáchaného ve stádiu pokusu. Za tyto skutky ji hrozí až tři léta za mřížemi.

S agresivním jednáním po krádeži v obchodě se v nedávné době setkali také strážníci Městské policie Olomouc. Žena si v obchodě v městské části Hodolany schovávala pod bundu bezdrátový reproduktor, což ovšem neuniklo pozornosti pracovnice prodejny. „Podezřelou ženu následně zastavila, ale ta zboží nechtěla vydat, a dokonce jí vytrhla z hlavy vlasy. Po tomto incidentu na místo přijela hlídka městské policie, ovšem po zjištění všech skutečností byl celý případ předán Policii ČR pro podezření ze spáchání trestného činu,“ přiblížil mluvčí olomouckých strážníků Petr Čunderle.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky alkohol, Olomouc, krádež, bitka, bitka Olomouc, napadení, obchod, obchodní galerie, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyřicátnice si odnesla alkohol bez zaplacení. Pracovnici ostrahy pak surově zbila na eskalátorech  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.