Počasí dnes8 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Starší žena z Přerovska přišla o více než jeden a půl milionu. Chtěla investovat do akcií

O více než jeden a půl milionu korun přišla starší žena z Přerovska, která na sociálních sítích naletěla neznámému podvodníkovi. Ten ji přesvědčil, ať investuje do akcií energetické společnosti. Když chtěla transakci zrušit, pustila podvodníka do svého internetového bankovnictví.

Pětasedmdesátiletá žena z Olomoucka chtěla investovat do akcí. Přišla o 320 tisíc korun

O 320 tisíc korun přišla pětasedmdesátiletá seniorka z Olomoucka, která na internetu uvěřila reklamě o investicích do akcií ČEZ. Seniorka klikla na odkaz, zavolal jí podvodník a vybílil jí účty poté, co ho pustila do internetového bankovnictví.

Starší žena z Přerovska uvěřila podvodníkovi na sociálních sítích. "Svým umem ji přiměl, aby investovala do nákupů akcií společnosti ČEZ. Poškozená v polovině ledna uhradila částku 6500 korun, která byla určena na nákup akcií. O několik dní později si to ale rozmyslela, kontaktovala makléře, se kterým byla předtím ve spojení a informovala ho o svém rozhodnutí odstoupit od investiční smlouvy a žádala vrácení peněz," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Obchodník nebyl proti, ale ženě sdělil, že v tomto případě si musí do svého zařízení nainstalovat aplikaci anydesk a přihlásit se do svého internetového bankovnictví, aby jí peníze mohly být vráceny. Žena postupovala podle jeho pokynů, a podvodník tak získal přístup k jejímu účtu.

"Z konta jí poté odčerpal veškeré úspory a navíc ještě jejím jménem uzavřel spotřebitelský úvěr na částku 600 tisíc korun a půjčku 800 tisíc korun. Takto získané finance postupně v několika transakcích převedl na další účty. Veškeré tyto úkony poškozená potvrdila pomocí bankovního klíče," dodala mluvčí policie.

Žena tak přišla o částku přes 1,6 milionu korun. Policie nyní případ vyšetřuje pro trestné činy podvod a neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací a opětovně důrazně varuje, aby lidé byli na internetu a na sociálních sítích maximálně obezřetní.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky podvod, investice, policie, škoda, akcie, okres Přerov, sociální síť, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starší žena z Přerovska přišla o více než jeden a půl milionu. Chtěla investovat do akcií  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.