Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kočárek naládovaly kradenou drogérií za tisíce. Při útěku ho nechaly u pokladen

Kočárek jako nákupní vozík použila dvojice žen v jednom z olomouckých hypermarketů, přes pokladní zónu ovšem projely bez zaplacení. Po zastavení ostrahou se nepoctivé zákaznice bránily kontrole dětského dopravního prostředku s tím, že v peřinkách je malé miminko. Po chvíli ale podezřelé dámy z obchodu utekly a kočár nechaly na místě. V korbičce nebyl žádný kojenec, zato ukrýval desítky kusů zboží za více než čtrnáct tisíc korun.

Suchej únor podporují i strážníci z Olomouce. Rekordmana vezli na záchytku dvaadvacetkrát za měsíc

S cílem upozornit na nadměrnou konzumaci alkoholu v České republice patří i letos druhý kalendářní měsíc preventivní kampani Suchej únor. Účastníci akce vynechávají po dobu osmadvaceti dnů alkoholické nápoje. Městská policie Olomouc se na začátku...

V pondělí odpoledne vyrazily dvě ženy s kočárkem do olomouckého hypermarketu a začaly do něj střádat desítky kusů zboží zejména z oddělení drogerie. To však neušlo pozornosti ostrahy prodejny. Když dvojice prošla přes pokladny bez zaplacení, pracovník už na ně čekal s požadavkem na kontrolu kočárku. „K tomu se ovšem neměly, kdy argumentem bylo, že se v něm nachází malé dítě. Po mírném přetahování dvojice utekla a kočárek nechala na místě. Následnou kontrolou se potvrdil fakt, že byl dětský povoz doslova napěchován odcizeným zbožím, ale dítě nikde,“ vylíčil mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Právě strážníci zamířili do prodejny k prošetření celé události. Po chvíli navíc do obchodu přišel muž, který se prohlásil za vlastníka kočárku a požadoval jeho vrácení. „Hlídka se následně dozvěděla od údajného majitele kočárku, že jedna z podezřelých žen je jeho bývalá přítelkyně,“ popsal další vývoj kočárkového případu mluvčí Čunderle.

Ten dodal, že městská policie v Olomouci obdržela od začátku roku hlášení o téměř stovce krádeží, pondělní událost se ale vymykala výší lupu. „Vzhledem ke zjištěným informacím a hlavně ke způsobené škodě byla na místo přivolána Policie ČR a ta si vše převzala, pro podezření ze spáchání trestného činu,“ podotkl mluvčí olomouckých strážníků.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Olomouc

Štítky Krimi, krádež, drogerie, obchod, Olomouc, Městská policie Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Havranek

Škoda že to nevišlo příště buďte chitřejší

Čtvrtek, 9. února 2023, 05:46Odpovědět

Kočárek naládovaly kradenou drogérií za tisíce. Při útěku ho nechaly u pokladen  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.