Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Zdrogovaná zlodějka řádila v Olomouci. Na ostrahu supermarketu vytáhla nůž. Skončila ve vazbě

Ostrahu olomouckého hobbymarketu a supermarketu ohrožovala nožem zlodějka pod vlivem pervitinu. Poprvé se jí podařilo utéct, po zatčení vyšlo najevo, že za výtržnictví již byla trestána. I když chtěla ukrást věci jen za pár tisíc korun, tentokrát skončila ve vazbě.

Jednačtyřicetiletá žena ze Zlínska řádila v olomouckých prodejnách v pátek. "Po desáté hodině dopoledne si v hobbymarketu vložila do batohu vibrační brusku a několik vakuových pytlů za téměř tři tisíce korun. V prostoru pokladen ji zastavil pracovník ostrahy, který ji požádal, aby mu ukázala obsah batohu. Žena měla zareagovat odběhnutím směrem do prodejny, kde ho měla spolu s jeho kolegou ohrožovat nožem se slovy, aby ji pustili," popsala mluvčí policie Petra Vaňharová.

Nůž pak žena schovala do kapsy a dala se na útěk. Pracovníci bezpečnostní služby ji však zadrželi a odvedli do zázemí prodejny. Odtud se jí ovšem podařilo utéct a přesunula do olomouckého supermarketu, kde si dala do tašky naopak potraviny za bezmála dva tisíce korun. Vydala se ven, ale u vstupních dveří ji opět vstoupil do cesty pracovník ostrahy.

"Toho měla udeřit taškou plnou potravin do hlavy, a způsobit mu tak drobné zranění. Poté ho měla ve snaze o opuštění prodejny ohrožovat otevřeným kapesním nožem. Její pokus o útěk tentokrát vyšel vniveč, ostraha ji dokázala zpacifikovat a do příjezdu policie zadržet," podotkla mluvčí policie.

Dechová zkouška byla negativní, orientační test na drogy však vyšel s pozitivním výsledkem na pervitin. Během výslechu se žena ke krádežím přiznala, kriminalisté navíc zjistili, že v minulosti již byla za výtržnictví soudně trestaná. Vyšetřovatel proto podal návrhu na vzetí do vazby, kterému soud vyhověl.

Olomoučtí kriminalisté obvinili ženu z vydírání a výtržnictví, za což jí hrozí v krajním případě až osm let za mřížemi.

Čtyřicátnice si odnesla alkohol bez zaplacení. Pracovnici ostrahy pak surově zbila na eskalátorech

Zálusk na dražší lahve alkoholu dostala v Olomouci jedenačtyřicetiletá žena, která však neměla v úmyslu za zboží v obchodní galerii zaplatit. Krádeže si všimla pracovnice ostrahy, dostižení nenechavé návštěvnice prodejny se zvrhlo až v tvrdé...

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky zlodějka, nůž, ostraha, drogy, pervitin, vazba, vydírání, vyhrožování, supermarket, policie, Olomouc, Zlínský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zdrogovaná zlodějka řádila v Olomouci. Na ostrahu supermarketu vytáhla nůž. Skončila ve vazbě  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.