Počasí dnes10 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Zloděj řádil v zahrádkářské kolonii u Přerova. Opil se, pozvracel zařízení a pak ho zatkla policie

V zahrádkářské kolonii Staré rybníky v Přerově řádil zloděj. Vykradl několik chat, poškodil a pozvracel zařízení a nakonec se opil tak, že ho druhý den přímo na místě zatkla policie. Recidivista měl téměř tři a půl promile a nyní mu hrozí až tři roky za mřížemi.

Policisté vyjížděli do zahrádkářské kolonie Staré rybníky v Přerově v pondělí po poledni, kdy dostali oznámení o vykradení několika chat během víkendu. Při kontrole narazili na značně opilého muže, kterého zatkli. 

"Do jednoho obydlí vnikl po rozbití okna. Ruku prostrčil dovnitř a okno otevřel. Pak se bez problémů dostal dovnitř. V kuchyni našel dva oplatky, které spořádal, a na kamnech si uvařil čaj. Vypil i deci bílého vína, které v chatě našel. Pak přešel na jinou zahradu, přelezl plot a dostal se na střechu přístřešku, kde prošlápl krytinu. Do chaty samotné a přístřešku na této zahradě ale nevnikl," popsala začátek jeho řádění mluvčí policie Miluše Zajícová.

Největší škody zloděj způsobil v chatě seniorky, u které rovněž rozbil okno. Uvnitř snědl a vypil téměř všechno, na co narazil, několik konzerv zeleniny, fazolí, čočky a paštik. Neodolal ani dvěma litrům slivovice, třem lahvím Martini a láhvi Prosecca. "Jeho tělo spořádané jídlo a pití nedokázalo zpracovat a muselo ven horem i spodem. Podezřelý tak majitelce zničil několik koberců v přízemí i podkroví, deku, polštáře a matraci. Při svém řádění navíc ulomil ještě roh dřevěného stolu a od solárních panelů odpojil a dal do tašky dvě autobaterie," dodala mluvčí policie.

VIDEO: Policie pátrá po muži z benzinky v Mohelnici. Ztratila se tam taška s doklady

Policie pátrá po totožnosti muže, který by mohl pomoci s vyšetřováním krádeže tašky s peněženkou, doklady a platebními kartami. Neznámý zloděj věci ukradl na začátku prosince loňského roku na čerpací stanici v Mohelnici. 

Starší žena má škodu téměř 17 tisíc korun, celková škoda se blíží k 20 tisícům.

Při vyšetřování vyšlo najevo, že muž měl problémy se zákonem už v minulosti, za krádeže byl trestán a skončil i za mřížemi. Dechová zkouška ukázala 3,47 promile alkoholu, výslechu byl zloděj schopen až včera. "Je podezřelý z krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci s tříletou trestní sazbou odnětí svobody," potvrdila mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky zloděj, chaty, kolonie, krádež, poškození, recidivista, policie, zahrádkářská osada, Přerov, chata, Staré rybníky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj řádil v zahrádkářské kolonii u Přerova. Opil se, pozvracel zařízení a pak ho zatkla policie  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.