Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Otřesný případ trojnásobné vraždy z Kostelce na Hané je u soudu. Zvítězila ve mně nenávist, řekl obžalovaný muž

, aktualizováno 15. února 2023, 10:47

Krajský soud v Brně dnes začal projednávat otřesný případ trojnásobné vraždy z Kostelce na Hané na Prostějovsku. Devětadvacetiletý muž loni koncem dubna zběsilým způsobem ubodal svého bratra, sestru a otce, přežila pouze mladší sestra. Žaloba požaduje třicet let nebo doživotí. Muž se přiznal a řekl, že v něm zvítězila nenávist.

Proces začal čtením obžaloby. Státní zástupkyně Eva Žďárská v ní pro pachatele navrhla 30 let vězení, případně doživotí. U soudu nyní přijde na řadu dokazování a výslech obžalovaného muže.

Při rodinné tragédii, která nemá obdoby, zavraždil syn svého sedmapadesátiletého otce, třiadvacetiletého bratra a jednadvacetiletou sestru. Mladý muž zabíjel s neslýchanou chladnokrevností a zároveň brutalitou. "Za svou praxi si nevybavuji, kdy bych viděl takto zohavené mrtvoly," řekl k tomu v minulosti vedoucí krajské kriminálky Jan Lisický.

Devětadvacetiletý muž podle kriminalistů nejednal v afektu, ale měl důkladný plán. Ráno ubodal svého bratra, a poté i sestru, když se vrátila z procházky se psem. Tělo ukryl za kuchyňskou linkou a s kýblem a hadrem poté uklidil obrovské množství krve. Když přišla domů sedmnáctiletá sestra, zamknul ji na toaletě a sebral jí mobil. Tam přežila. Mezitím si brousil nože. Na otce pak zaútočil ve dveřích a pronásledoval ho až na ulici. Policie muže zatkla přímo v domě.

Muž se k vraždám přiznal. U soudu prohlásil, že ho ostatní členové rodiny bezdůvodně uráželi a vymýšleli si k tomu i nejrůznější záminky, chtěli, aby se odstěhoval. Mladík si však nedokázal najít stabilní práci. "Nenávist ve mně zvítězila, spáchal jsem to, co jsem spáchal. Už to nemůžu vrátit zpátky. Nenáviděl jsem všechny tři, asi stejně," uvedl muž. Urážky ho vnitřně štvaly a cítil se hrozně, vypověděl u soudu. Mladší sestře ublížit nechtěl. Na záchodě ji podle svých slov zavřel proto, aby nezavolala policii.

Čtrnáctiletý hoch zachraňoval jednu z obětí vražd v Kostelci. Nikdo z kolemjdoucích mu nepomohl

Běžná cesta domů od zubaře se pro Martina Hublara proměnila v Kostelci na Hané v boj o záchranu lidského života. Na konci dubna šokovala nejen malé městečko na Prostějovsku zpráva o trojnásobné vraždě. Jednu z pobodaných obětí tehdy uviděl na...

"Poškozené opakovaně bodal, způsob provedení lze označit za zvlášť surový, v případě sestry za trýznivý," uvedla žalobkyně.

Mladík skončil ve vazbě, součástí vyšetřování byly i znalecké psychiatrické a psychologické posudky. "V jeho podání to zní tak, že byl členy rodiny týrán, že mu bylo ubližováno. Není schopný říct, čím konkrétně mu ubližovali. Říká, že to bylo sto a jedna maličkostí," přiblížil vrahovy motivy Lisický.

"Nejmladší sestru prý ušetřil proto, že byla podle jeho slov nejméně vinna," dodal kriminalista.

Jedné z obětí tehdy pomohl čtrnáctiletý Martin Hublar, který se náhodou vracel domů od zubaře. Pobodaného otce uviděl na ulici a snažil se ho vážně zraněného udržet naživu. Jen pár metrů opodál za zdmi domu byl mezitím ukrytý brutální pachatel. Za snahu o záchranu člověka poděkoval statečnému chlapci hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek (PirSTAN).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky vražda, otec, bratr, sestra, nůž, doživotí, tragédie, Kostelec na Hané, okres Prostějov, Krajský soud v Brně, Josef Suchánek, Piráti a Starostové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otřesný případ trojnásobné vraždy z Kostelce na Hané je u soudu. Zvítězila ve mně nenávist, řekl obžalovaný muž  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.