Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Strážníci v Přerově vyjížděli k podezřelému cizinci s nožem. Za pět minut ležel v poutech

Muž s nožem vzbudil o víkendu rozruch v přerovském obchodním centru. Dramatické chvíle řešila ostraha prodejny a také strážníci městské policie, kteří cizince bleskově zadrželi. Případ si pak převzala Policie České republiky, která závažnější jednání z kamer nezjistila.

Riziková lokalita z vyklizené zahrádkářské osady. Olomouc řeší potíže před stavbou u řeky Moravy

V závěru minulého roku skončily pachtovní neboli nájemní smlouvy uživatelům zahrádek v kolonii u řeky Moravy na Nových Sadech a olomoucký areál se uzavřel. Místo, kde má vzniknout další část protipovodňových opatření na ochranu krajského města,...

K vyhrocené situaci došlo v sobotu odpoledne v lékárně v přerovském obchodním centru, kdy měl při potyčce dvojice cizinců jeden z mužů vytáhnout nůž. „Následně měl nožem ohrožovat i ostrahu, avšak té se podařilo mu zbraň sebrat. Dotyčný se stále nacházel v prodejně a byl podle pracovníků ostrahy stále ozbrojen dalším nožem,“ přiblížil informace získané z volání na tísňovou linku mluvčí a zástupce ředitele Městské policie Přerov Miroslav Komínek.

Na místo během chvilky dorazila hlídka strážníků. „Ostraha jako útočníka označila vysokého muže. Při příchodu u něj strážníci skutečně zahlédli nůž. Než stihl zareagovat, hlídka ho za použití hmatů a chvatů zpacifikovala a pro podezření ze spáchání trestného činu omezila na osobní svobodě,“ popsal Miroslav Komínek.

Kromě nože ukrýval zadržený cizinec v rukávu také tři šroubováky a měl u sebe i imitaci revolveru. „Celý případ byl i s podezřelým předán přivolané hlídce Policie ČR k dalšímu šetření. Od oznámení po přiložení pout netrval zákrok déle než pět minut,“ vyzdvihl zástupce ředitele přerovské městské policie.

Podle mluvčí Policie ČR Miluše Zajícové ale k vážnějšímu incidentu nedošlo. „Provedeným šetřením a po shlédnutí kamerových záznamů nebylo zjištěno, že by dotyčný někoho nožem ohrožoval. Na prodejně pouze oslovoval zákazníky, ale ti ho odmítali. Muž nebyl pod vlivem alkoholu ani návykových látek. Nicméně měl u sebe šroubováky, které odcizil v marketu a to bylo vyřešeno na místě uložením blokové pokuty ve výši tisíc korun,“ komentovala mluvčí Zajícová.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Přerov

Štítky Krimi, napadení, agresor, útočník, obchod, lékárna, Přerov, Městská policie Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ladislav Horák

Slušný, kdo ho sundal, škodnou?

Pondělí, 20. února 2023, 18:19Odpovědět

Strážníci v Přerově vyjížděli k podezřelému cizinci s nožem. Za pět minut ležel v poutech  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.