Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Mladík hbitě kradl na nádraží v Olomouci. V osmnácti půjde po několikáté před soud

Rychlost, jakou umí osmnáctiletý recidivista vytáhnout z kapsy cizí peněženku, zaujala na kamerových záznamech olomoucké policisty. Mladík má na svědomí celou řadu přečinů, od kriminalistů si vyslechl obvinění z krádeže, ublížení na zdraví ve stádiu pokusu i neoprávněného opatření platebního prostředku. Soud muže poslal do vazby, hrozí mu až tři roky vězení.

O půl třetí ráno v sobotu 21. ledna měl osmnáctiletý mladík podle zjištění policistů v budově hlavního vlakového nádraží v Olomouce odcizit o dva roky staršímu muži mobilní telefon a také hotovost z peněženky. Tu pak na místě zahodil. Krádež se bez povšimnutí ale nepodařila. „Odcizený mobilní telefon měl nakonec po okradeném muži z bezprostřední blízkosti mrštit a zasáhnout ho do čela. Mladík utrpěl tržnou ránu, která si vyžádala lékařské ošetření. Hmotná škoda byla vyčíslena přes 20 tisíc korun,“ komentovala jeden z případů olomoucká policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Budova olomouckého hlavního nádraží byla začátkem února dějištěm i dalšího nezákonného skutku, který má mladík na kontě. „Obviněný nejprve navázal ve vestibulu konverzaci s devatenáctiletým mužem.  Během rozhovoru zkušeně odvrátil jeho pozornost a v mžiku mu z kapsy bundy vytáhl jeho peněženku. Ta obsahovala finanční hotovost, osobní doklady a platební kartu. Okradenému mladíkovi vznikla škoda za zhruba 500 korun,“ informovala policejní mluvčí.

Policie uzavřela případ bezcitného střelce z olomoucké herny. Recidivista chtěl popravit pracovnici

Kriminalisté ukončili vyšetřování loňského pokusu o vraždu v olomoucké herně, které má na svědomí dvaasedmdesátiletý recidivista. Ten chladnokrevně střelil do hlavy pracovnici podniku, která jen zázrakem přežila. Pachatel již v minulosti pykal ve...

Osmnáctiletý muž v krádežích pokračoval až do minulého pátku. Z olomouckého supermarketu chtěl bez zaplacení odnést desítku čokolád a dárkovou tašku v celkové hodnotě přes 1 500 korun. „Za pokladnami jej zastavil člen ostrahy, který jej vyzval ke kontrole, se kterou však dotyčný nesouhlasil. Mezi oběma muži došlo ke krátké potyčce, během které se obviněný vysmekl a místo opustil. Volného pohybu si však nadlouho neužil, krátce po činu jej nedaleko prodejny zadrželi policisté,“ konstatovala mluvčí Policie ČR.

Kriminalisté záhy zjistili, že mladík už soud několikrát potrestal, převážně za majetkovou trestnou činnost. „Po sdělení obvinění dal vyšetřovatel podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soud akceptoval. Trestní stíhání tak probíhá vazebně. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta,“ doplnila Petra Vaňharová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, krádež, zloděj, Olomouc, nádraží, Prostějov, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Mladík hbitě kradl na nádraží v Olomouci. V osmnácti půjde po několikáté před soud  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.