Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Osmičlenný gang narkomanů z Prostějova má na svědomí padesátku krádeží. Peníze šly na drogy

Více než padesát krádeží má na svědomí osmičlenná skupina narkomanů z Prostějova, které pozatýkali zdejší kriminalisté. Šest mužů a dvě ženy se na loupeživé výpravy do města vydávali od poloviny loňského září, ve sklepech, rodinných domech, garážích, chatách a dalších objektech nakradli věci za 600 tisíc korun.

"Přísloví, že příležitost dělá zloděje, se v tomto případě potvrdilo několikrát, protože pachatelé často narazili na nezabezpečená a volně přístupná místa, což jim samozřejmě hrálo do karet a bez větší námahy se dostali tam, kam potřebovali. Jednalo se například o chodby bytových domů, různé přístřešky a jejich pozornosti neunikla ani neuzamčená vozidla. Pokud objekty jejich zájmu nebyly zrovna volně přístupné, pomáhali si různými páčidly a nářadím," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Šest mužů a dvě ženy ve věku od 21 do 38 let, všichni narkomani a recidivisté, kradli především elektro a stavební nářadí, elektrokola, jízdní kola a elektrokoloběžky, sportovní vybavení, elektroniku a potraviny. Zmizel ale například i dětský kočárek, solární panel a šlapací tříkolka pro seniory. Po jedné takové noční výpravě zřejmě dostali hlad, protože se u jedné z prodejen potravin vloupali i do boxu s čerstvým pečivem a odnesli si sedmdesát rohlíků a čtyři chleby. "Jinak brali všechno, co mělo nějakou hodnotu a dalo se zpeněžit. Peníze, jakožto uživatelé návykových látek, potřebovali především na drogy a živobytí," uvedla mluvčí.

VIDEO: Mladík hbitě kradl na nádraží v Olomouci. V osmnácti půjde po několikáté před soud

Rychlost, jakou umí osmnáctiletý recidivista vytáhnout z kapsy cizí peněženku, zaujala na kamerových záznamech olomoucké policisty. Mladík má na svědomí celou řadu přečinů, od kriminalistů si vyslechl obvinění z krádeže, ublížení na zdraví ve...

Kriminalisté gang sledovali a na začátku roku si pro jeho členy přišli. Při dvou domovních prohlídkách našli čtyřicítku nakradených věcí a půl kilogramu marihuany. Všichni jsou nyní obvinění z trestného činu krádež a porušování domovní svobody, jeden z nich i z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Zůstali však na svobodě. 

Kriminalisté kromě toho dopadli i dvaačtyřicetiletého překupníka, který kupoval kradené věci a prodával je dál, i když podle policie dobře věděl, odkud pocházejí. Jde rovněž o recidivistu, je obviněn z trestného činu legalizace výnosů z trestné činnosti a hrozí mu až čtyři roky vězení.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky gang, krádež, drogy, narkoman, recidivista, zatčení, Prostějov, peníze, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Osmičlenný gang narkomanů z Prostějova má na svědomí padesátku krádeží. Peníze šly na drogy  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.