Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladík se chtěl utopit v zámeckém rybníku na Šumpersku. Do ledové vody pro něj skočili policisté

Do ledové vody zámeckého rybníku v Sobotíně u Šumperku skočili policisté pro topícího se muže. Pětadvacetiletý mladík se na zamrzlou hladinu vydal s úmyslem ukončit svůj život a k tragédii skutečně nebylo daleko. Kolemjdoucí ale zavolali pomoc a záchrana byla nakonec úspěšná.

Smrtelný let s lyžemi. Senior u Olomouce zemřel ve vrtulníku kvůli nezajištěnému nákladu

Příčinou loňské tragické nehody ultralehkého vrtulníku u olomouckého letiště bylo podle odborného ústavu pochybení jedenasedmdesátiletého pilota. Ten se rozhodl s malým strojem vyrazit na hory. Do kabiny umístil nevhodným způsobem lyžařské boty a...

Pár minut před nedělním polednem spatřila mladá rodina v zámeckém parku v Sobotíně muže, který vstoupil na zamrzlou hladinu a vydal se pěšky k protější straně vodní plochy. Asi tři metry od břehu se pod mužem ale led prolomil. „Poškozený stačil jen vykřiknout a celý se ponořil do vody. Mladý muž, který byl svědkem události, okamžitě telefonicky kontaktoval recepci zámeckého hotelu s žádostí o pomoc. Na základě toho se k němu přidala recepční hotelu. Tonoucímu vyčnívala z vody jen hlava a reagoval pouze na oslovení,“ popisuje situaci policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Svědek události společně s recepční neriskovali plavání v ledové vodě a mladíkovi se snažili pomoct alespoň podáváním dlouhé větve. Na místo během několika minut přijela policejní hlídka. „Policisté ani na chvilku nezaváhali, skočili do vody a snažili se dostat poškozeného na břeh, což se jim i přes terénní překážky nakonec podařilo. Na břehu mu poskytli základní ošetření,“ vylíčila mluvčí Zajícová.

Silně podchlazený a dezorientovaný muž vykašlával vodu a celou dobu byl při vědomí. „Ještě než si ho do své péče převzali příslušníci hasičského záchranného sboru a zdravotníci rychlé záchranné služby, kteří ho posléze převezli do šumperské nemocnice, svěřil se policistům, že ho již nebaví život a chtěl s ním skončit,“ dodala policejní mluvčí s tím, že dechovou zkoušku u zdravotně indisponovaného mladíka nebylo možné provést. „Díky rychlému zásahu a odhodlání se policistům zřejmě podařilo zachránit život mladého muže,“ zakončila Zajícová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Sebevražda, pokus, Šumpersko, Sobotín, zámecký rybník, pokus sebevraždy, Policie, hasiči, záchrana života

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík se chtěl utopit v zámeckém rybníku na Šumpersku. Do ledové vody pro něj skočili policisté  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.