Počasí dnes10 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dvaasedmdesátiletý senior strávil dohromady 48 let za mřížemi. Za vraždu teď možná přidá další

Státní zástupce podal obžalobu na dvaasedmdesátiletého seniora za trestný čin vraždy. Ten měl loni v květnu střelit z bezprostřední blízkosti pracovnici herny do hlavy. Podle policie je obžalovaný recidivistou, 48 let ze svého života strávil za mřížemi.

Případ se stal loni v květnu v herně na Masarykově třídě v Olomouci. Nebezpečný recidivista podle kriminalistů dění v herně nejdříve pozoroval z ulice a čekal, až z podniku odejdou poslední zákazníci. Poté měl vstoupit dovnitř a s revolverem v ruce požadovat po obsluze peníze. Pracovnice herny mu je odmítla vydat a pachatel pak měl podle šéfa olomoucké kriminálky Jana Lisického chladnokrevně vystřelit a ženu zasáhnout do hlavy. Senior v herně nic neukradl a při útěku střelnou zbraň zahodil. Zadržen byl bezprostředně po činu. Zaměstnankyně herny útok přežila, ale s trvalými následky.

Státní zástupce obžaloval muže za vraždu a nedovolené ozbrojování. Za to mu hrozí patnáct až dvacet let vězení či dokonce výjimečný trest. Za vraždu byl navíc již v minulosti odsouzen. „Obviněný v přípravném řízení využil svého práva a odmítl vypovídat, uzavření dohody o vině a trestu tedy prozatím nepříchází v úvahu,“ uvedl státní zástupce Jindřich Pazdera.

VIDEO: Osmičlenný gang narkomanů z Prostějova má na svědomí padesátku krádeží. Peníze šly na drogy

Více než padesát krádeží má na svědomí osmičlenná skupina narkomanů z Prostějova, které pozatýkali zdejší kriminalisté. Šest mužů a dvě ženy se na loupeživé výpravy do města vydávali od poloviny loňského září, ve sklepech, rodinných domech,...

Případ se dostal k soudci Petru Sušilovi. Vazební jednání je nařízeno na 15. března, teprve poté soudce pravděpodobně nařídí termín hlavního líčení. Muž je ve vazbě od 23. května loňského roku. Při zadržení se přiznal pouze ke střelbě a dění v herně popisoval kriminalistům jinak. Mezi důkazy jsou i kamerové záznamy.

Obviněný senior je několikanásobným recidivistou. Ve vězení strávil celkově 48 let. Podle Lisického byl v roce 1983 odsouzen na 21 let za vraždu poté, co při výkonu trestu v Leopoldově ubil kladivem svého spoluvězně. Naposledy recidivista stanul před soudem v roce 2012, kdy si odnesl pětileté vězení. Muž měl trvalé bydliště v Přerově, žil ovšem na ubytovně v jiném městě.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky kriminalita, soud, vražda, Olomouc, senior, herna, střelba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvaasedmdesátiletý senior strávil dohromady 48 let za mřížemi. Za vraždu teď možná přidá další  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.