Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pětasedmdesátiletý šofér srazil chodkyni na přechodu. Lékařské potvrzení pro řízení auta měl neplatné

Pětasedmdesátiletý řidič srazil na přechodu pro chodce v Hranicích mladou ženu, kterou s vážnými zraněními transportoval do nemocnice záchranářský vrtulník. Senior neměl za volantem co dělat. Policisté zjistili, že dokument o zdravotní způsobilosti k řízení auta má propadlý. Nyní je podezřelý z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

K vážné dopravní nehodě vyjížděli policisté a další složky integrovaného záchranného systému v pondělí po 13. hodině na třídu 1. máje v Hranicích. Pětasedmdesátiletý řidič jel směrem náměstí 8. května, když po přechodu šly chodkyně. Dvaatřicetiletá žena už nestačila zareagovat a došlo ke srážce. „Sražené ženě začaly ihned poskytovat první pomoc další ženy, které také šly po přechodě a stačily před vozidlem uskočit. Zraněná žena byla letecky transportována do Fakultní nemocnice v Olomouci,“ popsal další průběh události krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Řidička s půl promile se při kontrole u Olomouce vydávala za svou sestru. Měla totiž zákaz řízení na deset let

S půl promile alkoholu sedla za volant osmadvacetiletá žena z Olomoucka. Když ji na dálnici u Olomouce kontrolovali policisté, vydávala se za svou o tři roky mladší sestru. Její auto totiž mělo propadlou technickou kontrolu a řidička měla tři...

Dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla u šoféra negativní, policistům však penzista předložil prošlé lékařské potvrzení o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel.

„Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, za které viníkovi hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta nebo peněžitý trest,“ doplnil mluvčí Hejtman.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, nehoda, dopravní nehoda, zranění, vážná nehoda, zraněná žena, Hranice, Olomoucký kraj, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pětasedmdesátiletý šofér srazil chodkyni na přechodu. Lékařské potvrzení pro řízení auta měl neplatné  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.