Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Žena ze Šternberska chtěla investovat do akcií, přišla o půl milionu korun

Další obětí v dlouhé sérii internetových podvodů se stala jednatřicetiletá žena ze Šternberska. Uvěřila pochybné nabídce na investice do akcií energetické společnosti ČEZ, ale přišla o půl milionu korun. Policie opakovaně varuje, aby lidé byli obezřetní.

Faktura pro důvěřivce: internetoví podvodníci si na Olomoucku přišli během týdne na tři miliony

Fiktivní fakturu z dílny internetových podvodníků vystavili policisté na Olomoucku jako souhrn činnosti kyberzločinců v regionu za uplynulý týden. Na policii se obrátilo čtrnáct lidí, kteří v součtu přišli o více než tři miliony korun. Nejvíce...

Ženu ze Šternberska v polovině března zaujala na sociálních sítích nabídka na investice do akcií společnosti ČEZ. "Po klinutí na odkaz byla přesměrována na webové stránky, na kterých se zaregistrovala a zaplatila vstupní poplatek přes čtyři tisíce korun. Krátce po úspěšné registraci ji kontaktoval muž, který jí předal prvotní informace, aby mohla vstoupit do světa investic. Netrvalo dlouho a důvěřivá žena plnila další požadavek, nainstalovala si do svého notebooku softwaru pro vzdálenou správu," sdělila mluvčí policie Petra Vaňharová.

Koncem března se muž opět ozval a ženu přesvědčil, aby se přihlásila do internetového bankovnictví. "Záhy po úspěšném přihlášení jí zčernala obrazovka laptopu, načež jí volající sdělil, že se nic zvláštního neděje, že se jedná o běžný postup. Během toho odsouhlasila v bankovní aplikaci potvrzení o smlouvě. Jakmile se monitor vrátil do původní podoby, žena spatřila, že má na kontě nově příchozí částku ve výši přes půl milionu korun," popsala transakce mluvčí policie.

Žena navíc uvěřila, že se jedná o peníze, které jí investiční společnost poukázala na účet, aby je pod příslibem zisku přeposlala na jiné účty. Pokyn splnila a celou částku odeslala ve dvou platbách na uvedené účty. "Až po chvíli zjistila, že ze svého konta bohužel odeslala vlastní, čerstvě zapůjčené peníze od banky, které jí podvodník zajistil sjednáním online úvěru na její jméno," uvedla Vaňharová.

Policisté nyní případ vyšetřují pro podvod, za který hrozí až pět let vězení nebo pokuta.

Policie opětovně varuje
Pokud přemýšlíte, jak zhodnotit své úspory, vybírejte velmi obezřetně, do čeho a s jakými poradci budete investovat. Vše většinou začíná výhodnou nabídkou v podobě internetové reklamy. Podvodníci ochotně nabízejí pomoc s investicemi, často s příslibem velkého výnosu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky podvod, akcie, internet, sociální sítě, vzdálený přístup, banka, notebook, policie, investice, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena ze Šternberska chtěla investovat do akcií, přišla o půl milionu korun  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.