Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Mongol vezl v přetížené dodávce nezdaněný korejský alkohol. Hrozí mu pětimilionová pokuta

Celníci z Olomouckého kraje zastavili na dálnici D35 mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou výrazně přetíženou dodávku. Jeden a půl tuny nákladu navíc oproti normě nakonec nebyl takový problém, jako samotný obsah krabic s lihovinami a absence klíčových dokladů. Řidič z Mongolska je podezřelý z nelegální distribuce alkoholu, hrozí mu až pětimilionová pokuta.

„V úterý 28. března prováděla skupina mobilního dohledu kontroly, které byly zaměřené na vážení s podezřením na přetížená vozidla, a také na nezákonnou přepravu vybraných výrobků, jako jsou minerální oleje, tabákové výrobky a líh,“ přiblížil v tiskové zprávě mluvčí Celního úřadu pro Olomoucký kraj David Kubenz.

Krátce po poledni se hlídka rozhodla zkontrolovat bílou dodávku značky Mercedes. „Hned po najetí vozidla na speciálně kalibrované váhy bylo jasné, že si cizinec s platnými předpisy České republiky, příliš velké starosti nedělá. Dodávka byla totiž přetížená o více než jeden a půl tuny,“ upozornil mluvčí Kubenz.  Za tento přestupek dostal čtyřicetiletý šófer mongolské národnosti pokutu pět tisíc korun.

VIDEO: To jste tak nemocná, ptali se celníci. Dvojice vezla z Polska stovky tablet a injekční stříkačky

Šest případů převozu drog se podařilo od začátku roku zachytit celníkům při kontrolách ve Šternberku, Olomouci, Přerově, Zábřehu, Mohelnici i na Jesenicku. Právě na severu kraje našli u dvojice cestujících tři sta tablet s obsahem efedrinu, které...

Při kontrole nákladního prostoru našli celníci v krabicích celkem 640 lahví alkoholu, ke kterým neměl řidič potřebné doklady o jejich řádném zdanění. „Jednalo se o 224 litrů alkoholu s předběžným daňovým únikem 22 837 korun,“ specifikoval Kubenz.

Dalším vyšetřováním pak pojali celníci podezření, že muž v České republice alkohol původem z Jižní Koreje prodává, a to bez takzvaného oprávnění registrovaného distributora lihu. „Tyto případy upravuje zákon o povinném značení lihu. Právě za tento druh protiprávního jednání hrozí řidiči ze všech spáchaných deliktů nejvyšší trest. V případě prokázání se může jednat o udělení pokuty v celkové výši až pět milionů korun,“ konstatoval David Kubenz z celní správy.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa České republiky

Štítky Celní správa, alkohol, líh, dodávka, Olomoucký kraj, Olomouc, D35

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Mongol vezl v přetížené dodávce nezdaněný korejský alkohol. Hrozí mu pětimilionová pokuta  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.