Počasí dnes10 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Olympionička Anna Fernstädtová má cukrovku. S terapií pomohla i šumperská nemocnice

Závažný zdravotní problém v podobě cukrovky prvního typu odhalila vyšetření u skeletonistky Anny Fernstädtové. Nepříjemná zpráva zastihla česko-německou sportovkyni krátce před olympijskými hrami, kam však i po této diagnóze odcestuje. Odbornou péči věnovali sportovkyni také zdravotníci z nemocnice v Šumperku, kde Fernstädtová poslední dva roky bydlí a trénuje.

V polovině ledna ve Svatém Mořici byla Anna Fernstädtová hodně unavená, tělo jí neposlouchalo a zhubla za týden tři kila. „Když jsme si analyzovali různé tréninkové ukazatele, tak bylo vidět částečné zhoršení. Proto jsme se rozhodli, že půjdu pro jistotu na krev, abychom případně mohli upravit další trénink před olympiádou. Rozbor krve ukázal, že mám cukrovku. Nebudu lhát, tohle jsem vůbec nečekala," řekla česká reprezentantka.

Po diagnóze strávila Fernstädtová čtyři dny v nemocnici. Společnost Sport Invest, která pětadvacetiletou skeletonistku zastupuje, ocenila péči zdravotníků. „Díky okamžité reakci a fantastické péči lékařů z nemocnice v Šumperku a pražského IKEMu však může nadále žít svůj olympijský sen,“ uvedla agentura.

„Jsme rádi, že jsme mohli Anně Fernstädtové během její čtyřdenní hospitalizace v naší nemocnici pomoci. Vážíme si její důvěry a toho, že se svěřila do péče našich lékařů a budeme jí na blížící se olympiádě v Pekingu držet palce,” doplnila mluvčí Nemocnice Šumperk Hana Hanke.

Skeletonistka Fernstädtová trénuje na Šumpersku: Bude to sezóna jako každá jiná, jen na konci bude olympiáda

Česko-německá skeletonistka Anna Fernstädtová na tiskové konferenci promluvila o přípravě na novou sezónu i na olympiádu v Číně. Zároveň představila novou helmu, kterou pro ni navrhl bývalý lyžař Ondřej Bank, a kombinézu na nadcházející závody.

Anna Fernstädtová si musela zajistit antidopingovou výjimku pro užívání inzulinu a transport injekcí do Pekingu. Na olympijské hry tak podle svých slov zamíří bez konkrétního cíle. Před čtyřmi lety obsadila na olympiádě v Pchjongčchangu ještě v barvách Německa šestou příčku.

„Umím si představit i lepší zprávy, než že vám tři týdny před olympiádou, na kterou se připravujete čtyři roky, řeknou, že máte cukrovku. Od chvíle, co jsem se to dozvěděla, jsem snad ještě neměla jednu klidnou minutu. Ale musím to brát tak, jak to je. Určitě do Pekingu nejedu odevzdaná a jen se zúčastnit. Ale pravda je, že tohle všechno zabere hodně času a trochu to ubírá síly,“ popsala své rozpoložení sportovkyně, která se v posledních dvou letech připravovala v Šumperku s odborníkem na pohyb Josefem Andrlem.

Šternberský dakarista Lhotský okusil slavný podnik v letité Toyotě. Srdíčko ale bije pro motorku, říká

Už po páté vyrazil na konci minulého roku šternberský motorkář Rudolf Lhotský na slavný závod Rallye Dakar. Letošní účast ale měla dvě poprvé – premiérově jel v autě a debut si odbyl také jako navigátor jezdce Zdeňka Ondráčka. Po povedeném Dakaru...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Markéta Plešková

Štítky Sport, olympijské hry, Anna Fernstädtová, zdraví, cukrovka, Nemocnice Šumperk, Šumperk, diabetes, nemocnice, Peking, SPORT INVEST International, a.s., St. Moritz, Zimní olympijské hry 2018, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olympionička Anna Fernstädtová má cukrovku. S terapií pomohla i šumperská nemocnice  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.