Počasí dnes10 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Překvapení před play-off. Trenér vzal olomoucké volejbalistky do věznice

Místo posilovny či sportovní haly cesta do vězení. Kouč olomouckých extraligových volejbalistek Martin Hroch připravil pro své svěřenkyně skutečně netradiční týmovou akci, družstvo vyrazilo do vazební věznice. Hráčky a trenéři poznali během exkurze prostředí olomouckého vězeňského zařízení i práci dozorců.

Faktura pro důvěřivce: internetoví podvodníci si na Olomoucku přišli během týdne na tři miliony

Fiktivní fakturu z dílny internetových podvodníků vystavili policisté na Olomoucku jako souhrn činnosti kyberzločinců v regionu za uplynulý týden. Na policii se obrátilo čtrnáct lidí, kteří v součtu přišli o více než tři miliony korun. Nejvíce...

Volejbalistky VK UP Olomouc musely v pondělí dopoledne odevzdat realizačnímu týmu mobilní telefony a poté se vydaly za neznámým cílem. Trenér Martin Hroch tajil hráčkám plánovanou aktivitu do poslední chvíle. „Zastavili jsme se u věznice a tam jsme se dozvěděly, že jdeme na exkurzi. Ze začátku to některé holky rozdýchávaly, ale pak už jsme všechny poslouchaly, jak to vlastně vypadá uvnitř a jak to tam přesně funguje. Protože ani jedna z nás ještě ve věznici nebyla,“ vyprávěla olomoucká nahrávačka Veronika Tinklová.

„Hráčky prošly vnitřní i vnější prostory vazební věznice a dotazy na provázející zaměstnance vůbec nešetřily. Nutno podotknout, že naši zaměstnanci, kteří netradiční exkurzi zajišťovali, jsou dlouholetými úspěšnými trenéry tohoto volejbalového klubu,“ objasnila mluvčí věznice Eva Gürbüz.

Volejbalistky si mohly vyzkoušet i výstroj, kterou používají příslušníci vězeňské služby při eskortách s mimořádnými bezpečnostními opatřeními. „Nakonec jsme poobědvali uvnitř věznice, kde nás obsluhovali a vařili nám vězni... Myslím si, že takový teambuilding ještě žádné jiné družstvo nemělo. Ale bylo to velmi zajímavé a poučné a doufáme, že se na tuhle stranu věznice nikdy nedostaneme,“ pousmála se po neobvyklém zážitku zkušená extraligová volejbalistka Tinklová.

Milou návštěvu olomouckého týmu chtějí zaměstnanci věznice oplatit při zápasech extraligového play-off, které Olomouc zahájí v sobotu na půdě rivala z Prostějova. „Hráčky pozitivně ocenily velice náročnou a odpovědnou práci našich zaměstnanců. My jsme jim na oplátku slíbili, že je přijdeme podpořit v bojích play-off o extraligový titul,“ poznamenali zástupci Vazební věznice Olomouc.

Vazební věznice Olomouc sdlí v centru města na křižovatce ulic třída Svobody,Havlíčkova a Švermova a je organizační jednotkou Vězeňské služby ČR pro výkon vazby mužů, žen a mladistvých z regionu Olomouc, Prostějov, Kroměříž, Přerov, Svitavy, Šumperk a Zlín s oddělením pro výkon trestu odnětí svobody mužů zařazených do věznice s ostrahou se středním stupněm zabezpečení a s oddělením pro výkon trestu odnětí svobody žen zařazených do věznice s ostrahou s vysokým stupněm zabezpečení. Celková normová kapacita je 264 osob, z toho 120 pro obviněné a 144 pro odsouzené. Ve věznici pracuje více než 250 příslušníků vězeňské služby a 70 civilních zaměstnanců.
Zdroj: Vazební věznice Olomouc

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto VK UP Olomouc

Štítky Sport, volejbal, VK UP Olomouc, extraliga, exkurze, věznice, vazební věznice, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Překvapení před play-off. Trenér vzal olomoucké volejbalistky do věznice  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.