Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kohouti znovu bojovali až do konce, Pardubice si ale postup zkomplikovat nenechaly

Ani na čtvrtý pokus nedokázali olomoučtí hokejisté zdolat v play-off favorizovaného soupeře z Pardubic a Hanákům tak extraligová sezona skončila. Čtvrtfinálová série přinesla jasný výsledek pro Dynamo, Kohouti ale silnému protivníkovi statečně vzdorovali a ve třech utkáních byli blízko zdramatizování náročného souboje.

Hokejisté Pardubic jsou prvními semifinalisty play off extraligy. Dynamo vyhrálo dnes v Olomouci 3:2, sérii ovládlo jednoznačně 4:0. Východočeši, kteří ovládli základní část soutěže, jsou v semifinále poprvé od roku 2012, kdy získali titul.

Na dnešní výhře se gólem a asistencí podílel útočník Robert Říčka, dvě asistence si připsal Tomáš Hyka. Olomouc se prosadila až za stavu 0:3. Hanáci snížili zásluhou Lukáše Nahodila a Silvestera Kuska, vyrovnat se jim ale již nepodařilo.

„Série proti Pardubicím byla hrozně těžká. V první řadě jim chci pogratulovat, protože hráli fakt dobře. Na druhou stranu si myslím, že jsme jim nenechali nic zadarmo. Nevím, kde jsme si to prohráli. Pardubice dokázaly svoje šance využít, a tak asi zaslouženě vyhráli,“ hodnotil pro Českou televizi olomoucký útočník Lukáš Nahodil.

Domácí začali lépe, Nahodil ale již v první minutě z kruhu nastřelil pouze tyč. Naopak hráči Dynama svou první šanci využili. Cienciala přihrál Říčkovi, který z úniku zamířil do horního rohu Konrádovy branky. Vyrovnat mohl Navrátil, jenže hostující branku přestřelil. Z následné protiakce neuspěl Radil.

Pardubice, v jejichž sestavě chyběl potrestaný Sedlák, se podruhé prosadily pět minut před koncem první třetiny. David Musil se dostal za olomouckou obranu a vystřelil přesně nad Konrádovu vyrážečku. V další velké možnosti Východočechů se objevil Radil, padajícího Konráda však zblízka nepřekonal. Krátce před první sirénou pak Will vychytal Knotka.

Překvapení před play-off. Trenér vzal olomoucké volejbalistky do věznice

Místo posilovny či sportovní haly cesta do vězení. Kouč olomouckých extraligových volejbalistek Martin Hroch připravil pro své svěřenkyně skutečně netradiční týmovou akci, družstvo vyrazilo do vazební věznice. Hráčky a trenéři poznali během...

V úvodu druhé části našel Hyka volného Říčku, který ale trefil pravou tyč domácí branky. Vzápětí se do šance protáhl Knotek, Will ale jeho bekhendový pokus kryl. Po návratu z trestné lavice si před bránu najel z boku Radil, nicméně přestřelil. Blízko gólu byl poté Paulovič, Konrád však vleže předvedl pohotový zákrok.

Vedení Pardubic navýšil ve 29. minutě Mandát, který po průniku Rákose dorazil kotouč do volné části branky. Po přesilovkové kombinaci pak pronikl před Konráda Kousal, olomoucký brankář ale sklapl betony včas. Domácí ve 39. minutě snížili, když z mezikruží skóroval švihem Nahodil. V poslední minutě druhé třetiny ještě při přesilovce těsně minul Knotek.

Olomouc si početní výhodu přenesla i do třetí části a Will se musel roztáhnout na brankovišti proti Orsavovi. Na druhé straně usměrnil Radilův pas Říčka, Konrád ale puk zvládl vyrazit. Zanedlouho to od modré čáry zkusil domácí Kusko a kotouč zapadl do sítě.

Hanáky kontaktní gól povzbudil a vynutili si přesilovku, ve které Orsava z první přestřelil. Ondruškovu ránu už při hře v pěti na obou stranách pak vyrážečkou zneškodnil Will. Olomouc tři minuty před koncem sáhla ke hře bez brankáře. Posledních 18 sekund hrála Mora dokonce přesilovku šest na čtyři, vyrovnat už ale nedokázala a sezona pro ni končí.

„Pardubice mají výborný tým na všech postech, bylo to opravdu těžké. Nedokázali jsme to dotáhnout. Obrovský dík patří všem fanouškům, dvakrát vyprodali naši fantastickou plecharénu a byli naším šestým hráčem. Bohužel jsme pro ně nezískali aspoň jeden bod, abychom jim udělali radost,“ dodal pro ČT Nahodil.

HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 39. Nahodil (Bambula, Černý), 46. Kusko (Mareš, Plášek) – 4. Říčka (Cienciala, Hyka), 15. D. Musil (Hyka, Říčka), 29. Mandát (Rákos, Košťálek). Rozhodčí: Šír, Cabák – Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 5 500 (vyprodáno). Konečný stav série: 0:4.
HC Olomouc: Konrád – T. Černý, Ondrušek, Škůrek, Mareš, Řezníček, Švrček, F. Kočí – Orsava, Nahodil, J. Káňa – Navrátil, Knotek, Bambula – P. Musil, Kusko, Plášek ml. – Anděl, Menšík, Klimek. Trenéři: Tomajko a Žabka.
HC Dynamo Pardubice: Will – T. Dvořák, Košťálek, D. Musil, Čerešňák, Vála, J. Kolář  – Říčka, Cienciala, Hyka – R. Kousal, Zohorna, Radil – A. Musil, Poulíček, Paulovič – Mandát, Rákos, Vondráček. Trenéři: Rulík, Král a Zadina.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Olomouc

Štítky Sport, hokej, HC Olomouc, extraliga, play-off, Pardubice, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kohouti znovu bojovali až do konce, Pardubice si ale postup zkomplikovat nenechaly  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.