Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Procedury i tvrdý trénink. Olomoucký kulturista Šerý odstartoval přípravu v Karlových Varech

Po vleklých zdravotních potížích minulé sezony se pro olomouckého kulturistu Patrika Šerého začíná zřejmě blýskat na lepší časy. Léčba poraněných kolenou začala až překvapivě účinně fungovat. Kromě tréninkových dávek se český reprezentant soustředí i na rehabilitaci, za kterou vyrazil na dvoutýdenní kemp do Karlových Varů.

Zdravotní komplikace provázely Patrika Šerého v minulém roce několik měsíců, přesto dokázal ve své kategorii získat bronzovou medaili na mistrovství světa. Až v závěru minulého roku se podařilo najít účinnou terapii pro dlouhodobým tréninkem přetížené dolní končetiny. „Léčba dlouho nebyla úspěšná, ale aktuální postup má neuvěřitelné výsledky. Vítěznou roli sehráli čtyři olomoučtí lékaři a specialisté, konkrétně Jiří Lošťák, Petr Neoral, Josef Luštický a Ondřej Kroupa, kterým moc děkuji,“ vzkazuje Šerý z léčebného a tréninkového pobytu ze západočeského lázeňského města.

(NE)OBYČEJNÍ: Sezona bolesti a úspěchů. Když zavlaje česká vlajka, je to pecka, libuje si kulturista Patrik Šerý

Zdravotní komplikace i radost ze skvělých výsledků prožil v roce 2022 olomoucký kulturista Patrik Šerý. Ostřílený závodník díky své zarputilosti překonal bolest spojenou s dlouhodobým přetížením kolenních vazů a v závěru sezony slavil úspěch na...

Olomoucký závodník už připravuje závodní kalendář, letos by chtěl Českou republiku a rodný region reprezentovat například na prestižní říjnové celosvětové soutěži na Kanárských ostrovech.

„Vždy, když s Patrikem mluvíme o zdraví, klepeme na dřevo a jsme rádi, že léčba konečně začala hojit vazy a tkáně. Není to poprvé co do přípravy jdeme s handicapem, navíc Patrik je jak beran, neustoupí ani o krok zpět. Už se nám daří v tréninku zatěžovat svalové partie nohou tak, abychom mohli v přípravě navyšovat zátěž,“ podotkl Šerého trenér Bruno Walter.

Zázemí pro léčebné soustředění poskytuje karlovarský hotel Thermal, kde Šerý na fyzioterapeutických procedurách rovněž spolupracuje s odborníky. „Můj trenér je opravdu zkušený a ví co je pro mě v dané situaci nejlepší. Navíc stále vše konzultujeme s lékaři, abychom v něčem nebyli ukvapeni. Jsem rád, že mám kolem sebe tým lidí, kteří se o mě starají, jak nejlépe umí, včetně mojí milované ženy Marcelky,“ s úsměvem zakončil sedmačtyřicetiletý sportovec z Hané.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Patrika Šerého

Štítky Sport, kulturistika, sportovec, kulturista, Patrik Šerý, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Procedury i tvrdý trénink. Olomoucký kulturista Šerý odstartoval přípravu v Karlových Varech  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.