Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Adolfovicích umrzla čtyřletá fenka uvázaná bez vody a jídla na řetězu. Manželům za to hrozí vězení

Až půl roku vězení hrozí manželům, kteří v Adolfovicích na Jesenicku nechali na řetězu u domu uvázanou čtyřletou fenku. Trpící zvíře bez vody a jídla pravděpodobně umrzlo. Jednapadesátiletého muže a o čtyři roky mladší ženu policie obvinila z přečinu zanedbání péče o zvíře z nedbalosti.

Na otřesný případ upozornili začátkem února svědci. Mrtvolu zvířete si odvezli pracovníci krajské veterinární správy.

Podle kriminalistů muž loni v září odešel z domu a čtyřletou fenku křížence zde nechal. "Fenka měla pobývat přivázaná na třímetrovém kovovém řetězu u dřevěné boudy za domem, bez možnosti volného pohybu. Muž psa nedocházel kontrolovat, o fenku a její zdravotní stav neprojevoval zájem. Přístup jeho manželky, která v domě i nadále bydlela, neměl být o moc lepší. Psovi měla postupně přestat dávat potravu a vodu a také mu neumožňovala volný pohyb," uvedla mluvčí policie Petra Vaňharová.

Fenka byla dehydratovaná a výrazně vyhublá, zůstávala na mrazu a sněhu a krátce před loňskými Vánocemi uhynula. "O skonu psa měla vědět žena, která však uhynulého tělo ponechala více jak měsíc ležet na řetězu u boudy. Kadáver psa nakonec nalezl až počátkem února pracovník krajské veterinární správy," dodala mluvčí policie.

U soudu oběma manželům hrozí mimo jiné až šest měsíců vězení.

V Adolfovicích na Jesenicku umrzl u jednoho z domů pes přivázaný na řetězu. Na případ upozornili svědci, na místo se již dostavili pracovníci krajské veterinární správy a mrtvolu zvířete odvezli. Případ začala vyšetřovat policie.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Martina Harbichová

Štítky fenka, pes, úhyn, řetěz, mráz, dehydratace, Adolfovice, věznice, dům, policie, okres Jeseník, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Adolfovicích umrzla čtyřletá fenka uvázaná bez vody a jídla na řetězu. Manželům za to hrozí vězení  |  Jeseníky  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.