Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Prostějově jsou nové chytré kontejnery. Slouží ke třídění textilu

Město Prostějov vyměnilo staré kontejnery pro třídění textilu za nové, chytré. Fungují tak, jak jsou občané zvyklí, pouze mají vylepšenou podobu kvůli novým funkcím, které teď musí splňovat. Za třídění mohou lidé získat kredity na nákup dalšího oblečení nebo knih.

„Chytré kontejnery nově obsahují dva úložné boxy, do kterých je možné zdarma adresně uložit nepotřebné věci, které je Vám líto vyhodit přímo do sběrné části kontejneru, protože jsou ještě pěkné, funkční a vhodné na další použití,“ uvedla v tiskové zprávě tisková mluvčí města Jana Gáborová.

ORAŽENÉ OBRÁZKY: Lednová dávka vtipů od kreslíře Jana Tatarky

Na začátku ledna přinášíme sérii vtipů od známého kreslíře Jana Tatarky, autora komiksů a tvůrce legendárního časopisu Oraz. S kresleným humorem sbírá ceny na mezinárodních festivalech humoru.

S kontejnery přichází i projekt EKO-VÝZVA. Nyní mají Prostějované možnost dostat za tyto kousky zaplaceno formou kreditů, které se připíší na zákaznický účet e-shopu Genesis. Projekt slibuje vytřídění šatníku a zbavení se nepotřebného oblečení, popřípadě knih, přičemž si za získané kredity bude možnost i něco pořídit. Podle mluvčí ale není nutné kupovat pouze oblečení, na e-shopu jsou dostupné i knihy nebo drogerie pro každodenní použití.

„Zapojit se do výzvy je velice snadné, stačí si založit účet na e-shopu, vyřazené věci v dobrém stavu zabalit, správně označit, rezervovat zdarma schránku online a přes mobilní aplikaci vložit do sběrného kontejneru,“ navázala Gáborová. Pokud má balíček větší rozměry, bude možné jej odnést přímo do některé z partnerských prodejen Genesis, kde občanům pomůžou i s registrací.

Mapu všech rozmístěných kontejnerů je možné zobrazit na webových stránkách textil-eco.cz.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky eko-vyzva, Prostějov, udržitelnost, kontejnery, textil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Prostějově jsou nové chytré kontejnery. Slouží ke třídění textilu  |  Prostějovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.