Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Další požár v zahrádkářské kolonii. Olomoučtí hasiči znovu vyjížděli k hořící chatce

, aktualizováno 26. ledna 2023, 11:17

Už ke druhému požáru chaty vyjížděli za posledních deset dnů hasiči v Olomouci do zahrádkářské kolonie na Nových Sadech. V obou případech se událost obešla bez zranění, škody jdou do statisíců korun.

VIDEO: Při požárech v Olomouckém kraji loni zemřelo nejvíc lidí za poslední čtyři roky

Téměř osm tisíc výjezdů, což je asi dvacet denně, měli v loňském roce hasiči v Olomouckem kraji. U dopravních nehod, požárů, přívalových dešťů, vichřic nebo úniků nebezpečných látek zachránili 2300 lidí a evakuovali jich dalších šest tisíc....

 

Dvě jednotky hasičů likvidovaly ve čtvrtek nad ránem hořící chatu v zahrádkářské kolonii na Nových Sadech v Olomouci. „Při našem příjezdu byl objekt ve třetí fázi požáru. Rychle jsme plameny lokalizovali, konstrukce rozebrali a dohasili skrytá ohniska. Ke kontrole jsme využili termokameru. Škoda byla předběžně odhadnuta na 100 tisíc korun,“ shrnula situaci mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Profesionální hasiči z Olomouce vyjížděli na Nové Sady také minulé pondělí 16. ledna. Ve stejné lokalitě hořela chata a skleník, škoda se pohybovala kolem 320 tisíc korun.

V obou případech se událost obešla bez zranění osob. „Příčiny požárů zjišťujeme. Vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje nyní pracuje se dvěma verzemi – úmyslem nebo nedbalostí neznámé osoby. V případě prokázání úmyslu může hrozit pachateli či pachatelům trestní stíhání,“ doplnila mluvčí Balážová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Požár, oheň, chatka, hasiči, Olomouc, zahrádkářská kolonie, HZS Olomouckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Další požár v zahrádkářské kolonii. Olomoučtí hasiči znovu vyjížděli k hořící chatce  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.