Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTOGALERIE: Hasiči řešili přes 150 zásahů kvůli větru. Nejvíc na Šumpersku a Jesenicku

, aktualizováno 4. února 2023, 19:56

Od sobotní třetí hodiny ranní jsou v plném zápřahu hasiči napříč Olomouckým krajem. Do poledne zasahovali u 150 událostí kvůli silnému větru. Řešili vyvrácené stromy, zajišťování utržených střech nebo drátů elektrického vedení.

„K sobotní dvanácté hodině jsme zasahovali u 150 událostí,“ uvedla tisková mluvčí hasičů Lucie Balážová. „Dopoledne jsme zajišťovali například střechu mateřské školy v Tučíně, ve Velkých Losinách, v Šumperku a v Uničově střechu rodinného domu,“ doplnila.

V souvislosti se silným větrem po celém kraji bylo potřeba, aby hasiči ve spolupráci s pohotovostní službou energetiků zajistili dráty elektrického vedení. Jako příklady uvedla Balážová Hraničné Petrovice nebo Hanušovice. „Platí, že nejvíce událostí máme na Jesenicku a Šumpersku,“ dodala.

V brzkých ranních hodinách vyráželi hasiči k popadaným stromům jak na silnicích, tak na železnici. Na D35 zasahovali u nehody, kdy jedno nákladní a tři osobní vozidla narazila do stromu. Vše se obešlo bez zranění.

V odpoledních hodinách se situace podle mluvčí uklidnila. „Celkově jsme zaznamenali do 15 hodin 165 událostí,“ doplnila. Profesionální hasiči celou dobu spolupracovali s místními jednotkami dobrovolných hasičů. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, zásah, vítr, počasí, zima, nehoda, spadený strom, Šumperk, Jeseník, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Hasiči řešili přes 150 zásahů kvůli větru. Nejvíc na Šumpersku a Jesenicku  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.