Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tři převozy na záchytku za hodinu a půl. Opilci zaměstnávají olomoucké strážníky

Ani v průběhu osvětové kampaně Suchej únor neměli strážníci Městské policie Olomouc nouzi o zásahy spojené s přehnanou konzumací alkoholických nápojů. Trend zesílil v uplynulých dnech, kdy hned dvakrát vyjížděli do olomouckých hypermarketů řešit případy jedinců s více než čtyřmi promile alkoholu v dechu.

Až k život ohrožujícím hodnotám alkoholu v organismu se propilo v uplynulém týdnu několik lidí v Olomouci a jejich stav si vyžádal příjezd strážníků městské policie a následný transport do příslušného zařízení. „Ve čtvrtek odpoledne jsme během hodiny a půl řešili tři případy podnapilých osob,“ podotkl mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Squatů s bezdomovci v Olomouci ubývá, říká ředitel městské policie. Téma řešil i s ministrem Jurečkou

Pozměněný přístup k řešení problematiky lidí bez domova má přinést nová zákonná úprava této oblasti. Poznatky z praxe získával také v Olomouckém kraji ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka, který o tématu debatoval mimo jiné se zástupci...

Hodnota, kterou ve trojici případů ukázal alkohol tester, postupně narůstala. V průjezdu na Biskupském náměstí vytuhnul padesátník, který po probuzení a z Biskupského putoval na Sušilovo náměstí, kde v areálu Vojenské nemocnice Olomouc sídlí protialkoholní záchytná stanice. Tam nadýchal 2,45 promile.

„Druhý případ byl směřován do Hodolan, kde u jedné z tramvajových zastávek seděl zjevně podnapilý muž. S dotyčným následoval stejný proces a akorát výsledek měření na záchytce byl ještě vyšší a to 3,93 promile,“ konstatoval Petr Čunderle.

Poté přišlo oznámení z hypermarketu na Lazecké ulici, kde na zem spadl opilý muž a odmítal prodejnu opustit. „Po příjezdu na místo dotyčný hlídce řekl, že se pádem uhodil do hlavy. Na základě této skutečnosti jsme na místo přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Ještě než si zdravotníci muže převzali, tak jsme u něj provedli orientační dechovou zkoušku a to s výsledkem 4,2 promile. Poté již následoval jeho převoz do vojenské nemocnice, kde o něj bude náležitě postaráno,“ dodal mluvčí strážníků.

Takřka totožnou cifru ukázala alkoholová zkouška již v úterý u muže u vstupu do hypermarketu na třídě Kosmonautů. „Hlídka v dotyčném poznala pro nás známou firmu, a jelikož byl muž značně v podroušeném stavu, tak následoval jeho převoz na protialkoholní a záchytnou stanici k vystřízlivění. Pobyt v tomto zdravotnickém zařízení pro něj nebyl žádnou novinkou, protože do tohoto zařízení byl v březnu převezen již třikrát. V posledním případě ovšem trumfnul předchozí účasti, jelikož nadýchal hodnotu 4,22 promile alkoholu v dechu,“ komentoval opakované protiprávní jednání sedmatřicetiletého muže mluvčí Čunderle.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Alkohol, lahve, opilost, přestupek, záchytka, Městská policie Olomouc, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři převozy na záchytku za hodinu a půl. Opilci zaměstnávají olomoucké strážníky  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.