Počasí dnes10 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Studentské koleje v Olomouci čeká taktický výcvik. Hasiči natrénují evakuaci z desátého patra

Neobvyklý ruch se chystá na úterní odpoledne v areálu vysokoškolských kolejí v ulici Šmeralova v Olomouci. Hasiči budou nacvičovat evakuaci osob z desátého patra jedné z budov sloužících pro ubytování studentů. Akce prověří nastavená pravidla pro tyto situace i zdokonalí postupy a znalosti hasičů.

Taktické cvičení podle webu Univerzity Palackého dojednalo vedení Správy kolejí a menz UP (SKM) s Hasičským záchranným sborem na úterý 21. března, začátek je v plánu na 13 hodin a nácvik v budově kolejí Bedřicha Václavka potrvá přibližně 30 minut.

Správa kolejí prověří evakuační plán a simulovaný požár doplní informace k vhodným postupům při krizové situaci ve výškovém objektu.

V Olomouckém kraji byl loni rekordní počet požárů. Čtvrtinu z nich někdo založil úmyslně

V loňském roce bylo na území Olomouckého kraje přes tisícovku požárů, což je nejvíce za posledních deset let. Zranilo se přitom téměř osmdesát lidí a devět osob přišlo o život. Škody přesáhly 170 milionů korun, hasiči však uchránili další...

„Současně tím ve spolupráci s profesionálními hasiči posílíme povědomí zaměstnanců i studentů, jak se chovat v případě případné mimořádné události a ochránit tak co nejlépe sebe i své okolí. Sirénu v budově spouštět nebudeme, abychom zamezili případné panice,“ upřesnil ředitel SKM Libor Kolář s tím, že studenti i zaměstnanci budou o cvičení předem důsledně informováni. „Se studenty se také předem dohodneme, zda se chtějí dobrovolně cvičné evakuace aktivně zúčastnit,“ dodal.

Figuranti hasičů se budou evakuovat z okna pomocí výsuvného žebříku či plošiny. Další účastníci cvičení ověří podmínky úniku z cvičně zakouřených vnitřních prostor desátého patra.

„Podle výsledku úterního cvičení budeme případně aktualizovat evakuační plán SKM,“ doplnil bezpečnostní technik SKM Jiří Klimíček a doplnil, že ostatní patra se evakuovat nebudou.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, HZS Olomouckého kraje, cvičení, nácvik, hasiči koleje, vysokoškolské koleje, Univerzita Palackého, evakuace, lomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studentské koleje v Olomouci čeká taktický výcvik. Hasiči natrénují evakuaci z desátého patra  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.