Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Noční požár v Lipníku: plameny pohltily střechu rodinného domu

Čtyři jednotky hasičů vyjížděly před druhou hodinou ranní k rozsáhlému požáru rodinného domu v Lipníku nad Bečvou. Plameny se rozšířily zejména na půdní prostory a střechu. Událost se obešla bez zranění, výše škody i příčina je předmětem šetření.

Ve věznici Mírov na Šumpersku dnes dopoledne zasahovali hasiči při požáru cely. Jeden vězeň se nadýchal kouře a skončil v šumperské nemocnici. Podle policie je situace v jedné z nejstřeženějších věznic v zemi, kde si odpykávají tresty i doživotně...

„Minutu před půl druhou ranní přijalo operační středisko HZS Olomouckého kraje prvotní informace o viditelných plamenech a kouři ze střechy rodinného domku v Lipníku nad Bečvou, přesnou lokalizaci po místa v ulici Mlýnská poté dopřesnilo hned několik dalších oznamovatelů,“ uvedl k nočnímu případu na Přerovsku mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Na místo tak vyrazily profesionální jednotky ze stanic Lipník nad Bečvou a Hranice a také dobrovolníci z Lipníku a Oseku nad Bečvou. „Plameny velmi rychle prostoupily celým objektem výrazně zasáhly střešní a půdní prostor. Důležitou roli zde sehrála nutnost uchránění okolních staveb, to se včasným zásahem hasičů naštěstí zdařilo. Pomocí tří hasebních útoků jednotky požár postupně lokalizovaly a krátce před půl čtvrtou ranní i likvidovaly,“ shrnul situaci mluvčí Hošák.

Proč k požáru stavení došlo a jaká je výše škody zjišťuje na místě zásahu hasičský vyšetřovatel ve spolupráci s policisty. „Během požáru nedošlo k žádnému zranění,“ doplnil Zdeněk Hošák.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Požár, oheň, zásah, hasiči, požár Lipník, rodinný dům, HZS Olomouckého kraje, Lipník, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční požár v Lipníku: plameny pohltily střechu rodinného domu  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.