Počasí dnes10 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Olomoucká charita poslala na Ukrajinu další kamion s elektrocentrálami. Sbírka přesáhla 17 milionů korun

Arcidiecézní charita Olomouc pokračuje v pomoci Ukrajině napadené Ruskem. V rámci kampaně Světlo a teplo pro Ukrajinu vypravila další kamion s elektrocentrálami a humanitární pomocí. Drobní dárci a firmy na sbírku přispěli více než 17,8 milionu korun.

Rok od začátku války na Ukrajině. Olomoucká charita tam odvezla přes 48 tun humanitární pomoci

Více než 48 tun humanitární pomoci přivezla od počátku války na Ukrajinu Arcidiecézní charita Olomouc. Kromě trvanlivého jídla či zdravotních pomůcek šlo o několik dodávek elektrických generátorů, kamen či stanů. Válka začala přesně před rokem.

Kamion odjel na Ukrajinu včera. Byla v něm stovka generátorů, všechny o výkonu 3,5 kW. Zařízení prošla kontrolou, aby na Ukrajině mohla ihned sloužit. Náklad o hmotnosti 9,6 tuny doplnilo ošacením, potraviny, hygienické potřeby, nemocniční postele, mechanické invalidní vozíky a berle.

Zásilka směřuje do Charity Kolomyja, která zabezpečuje distribuci do východní i západní Ukrajiny. Pomoc směřuje k uprchlíkům i místním lidem, které zasáhla válka. Jde o rodiny s dětmi a například skupiny seniorů, kteří jsou ubytováni v náhradních zařízeních či domácnostech.

Sbírková kampaň Světlo a teplo pro Ukrajinu má velmi pozitivní ohlas. "Na takový výsledek bychom se začátkem listopadu loňského roku vůbec neodvážili pomyslet. To všechno je ale možné, pokud se spojí lidé dobré vůle a jdou za společným cílem. Nemohli bychom nic dělat bez prostředků, ale dali nám je k dispozici jednotlivci, firmy, církev a různá společenství," řekl ředitel Arcidiecézní charity Olomouc Václav Keprt.

V rámci kampaně Světlo a teplo pro Ukrajinu již do napadené země odešlo celkově 642 elektrocentrál, přes pět set mobilních plynových kamen včetně plynových lahví nebo dvanáct mobilních velkokapacitních vytápěných za 19,3 milionu korun. 

"Jménem Arcidiecézní charity Olomouc děkuji všem dárcům a sponzorům, spolupracovníkům, dobrovolníkům, ale také neskutečně ochotným a vstřícným dodavatelům, kteří pro nás dělali i nemožné," podotkl ředitel charity.

Ohodnoť článek

Foto Arcidiecézní charita Olomouc

Štítky Ukrajina, charita, sbírka, světlo, teplo, Olomouc, Rusko, elektrocentrála, pomoc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucká charita poslala na Ukrajinu další kamion s elektrocentrálami. Sbírka přesáhla 17 milionů korun  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.