Počasí dnes8 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V centru Prostějova spadl strom na zaparkovaný automobil. Ukázalo se, že neměl téměř žádné kořeny

Město Prostějov muselo vykácet jeřabiny v parku před divadlem v centru Prostějova, protože jeden ze stromů před pár dny spadl na zaparkovaný automobil. Odborník zjistil, že dřeviny měly narušenou statiku.

Ochránci přírody kritizují kácení v Evropsky významné lokalitě Rabštejn. Podle Lesů ČR je vše v pořádku

Nešetrné kácení, odvoz souší, které by měly zůstat v lese, a podpořit tak biodiverzitu, a poškození prameniště v Evropsky významné lokalitě Rabštejn v Jeseníkách kritizují ochránci přírody. Podle Chráněné krajinné oblasti Jeseníky a Lesů ČR je vše...

Město Prostějov pokácelo dva stromy jeřabin u parkoviště a parku na Vojáčkově náměstí v pátek. Před několika dny jeden ze stromů spadl na auto. 

"Na pokyn odboru správy a údržby majetku města byla ze strany správce zeleně provedena důkladná kontrola zbylých stromů před budovou divadla. Za pomoci odborné arboristické firmy bylo zjištěno, že stromy mají silně narušenou stabilitu s podezřením na infekci kořenů vzhledem k nestabilnímu podloží," potvrdila mluvčí prostějovského magistrátu Jana Gáborová.

Vzhledem k tomu, že dřeviny rostly v těsné blízkosti parkoviště a oblíbeného parku s lavičkami, bylo podle ní kvůli bezpečnosti nutné stromy okamžitě pokácet. "Při kácení bylo zjištěno, že stromy neměly téměř žádné kořeny. Důvody nejsou známy," dodala Gáborová.

V minulých dnech foukal v Prostějově a na celé Moravě silný vítr, který mohl k pádu stromu přispět. Proti škodám, které by padající stromy nebo větve způsobily, jsou města vesměs pojištěna.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Prostějov

Štítky Prostějov, strom, pád, škoda, automobil, park, kácení, bezpečnost, nemoc, Jana Gáborová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V centru Prostějova spadl strom na zaparkovaný automobil. Ukázalo se, že neměl téměř žádné kořeny  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.