Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Padesát hasičů likvidovalo rozsáhlý požár střechy rodinného domu ve Chválkovicích

, aktualizováno 1. dubna 2023, 9:25

Rozsáhlý požár patrového rodinného domu ve Chválkovicích u Olomouce likvidovali hasiči. Zasažena byla celá střecha, tři lidé se nadýchali kouře. Na místě bylo šest jednotek, hasiči museli zasahovat v dýchacích přístrojích. Škoda půjde do milionů.

První letošní požár lesa. U Nové Hradečné hořel travní porost a malé jehličnaté stromky

Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů likvidovaly dnes po poledni požár lesa u Nové Hradečné na Olomoucku. Hořel travní porost a malé jehličnaté stromky na ploše asi sto krát dvacet metrů. Jde o první větší lesní požár letošního...

"Zasahujeme u rozsáhlého požáru patrového rodinného domu v Olomouci - Chválkovicích. Při příjezdu prvních jednotek byla zasažena celá střecha domu. Na místo bylo povoláno celkem šest jednotek, což je asi padesát hasičů," sdělil ráno mluvčí hasičů Radek Buryánek.

Hasiči museli použít výškovou techniku a protiplynový automobil kvůli velké spotřebě dýchací techniky. "Hrozilo nebezpečí zhroucení konstrukcí. Zraněny byly tři osoby, které se nadýchaly kouře. Byly evakuovány ještě před příjezdem hasičů a ošetřeny zdravotnickou záchrannou službou," dodal mluvčí.

Na místě zasahovaly jednotky z Olomouce a dobrovolní hasiči z Chválkovic, Černovíra, Dolan, Bělkovic - Lašťan a Bohuňovic. Po lokalizaci požáru hasiči hlídali skrytá ohniska. Příčinu požáru bude zjišťovat vyšetřovatel hasičů ve spolupráci s policií, škoda půjde do milionů korun. 

"V noci jsme zasahovali u požáru rodinného domu v Olomouci, ošetřena byla žena středního věku a nezletilý pacient, naštěstí bez viditelných poranění a popálenin. Osoby byly včas vyvedeny z domu, nadýchaly se zplodin z hoření, poskytnuta byla kyslíková terapie a následný odvoz," uvedla Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje.

Policie již začala případ prověřovat pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje

Štítky Chválkovice, požár, rodinný dům, střecha, hasiči, kouř, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Padesát hasičů likvidovalo rozsáhlý požár střechy rodinného domu ve Chválkovicích  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.