Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTOGALERIE: Na Hanáckých stezkách u Plumlova bikeři zahájili sezonu. Sjely se jich stovky

Sezonu dnes na Hanáckých stezkách u Plumlovské přehrady na Prostějovsku zahájili bikeři z celé Moravy. Sjezdové trialy zde svépomocí vybudovali místní nadšenci, fungují už třetím rokem a získaly si velkou popularitu. Stezky dnes obsadily stovky bikerů a jejich příznivců.

"Sám jsem překvapený, kolik lidí dorazilo. A jsem moc rád, že tady jsou hlavně mladí. Pro ně jsme vlastně stezky budovali. Pro letošní rok chystáme tradiční akce a doufáme, že sem lidé budou dál a rádi jezdit," radoval se zakladatel Hanáckých stezek Roman Hájek

Traily si dnes vyzkoušeli lidé z Brna a severní Moravy, Olomouce nebo Prostějova. Neodolali například ani bikeři ze Slovenska. "Přijeli jsme z Hranic a jsme tady již podruhé. Je to parádní areál a určitě sem budeme dál jezdit," svěřil se jeden ze školáků, který si dnes na Plumlovské přehradě zahájení sezony užíval.

Hanácké stezky letos vstupují do třetí sezony a jejich popularita strmě roste. "Neustále však musíme řešit úklid, údržbu, opravy označníků a další věci. Občas mě to už dost unavuje, protože to neděláme pro peníze, ale ve volném čase a nic z toho nemáme. Celý les už několik let uklízíme od odpadků, které tam ani nejsou od bikerů, ale třeba od lidí, co si jdou opéct špekáček. Trochu jsem s tím počítal, ale je toho docela hodně," stěžuje si Hájek.

Největší starosti mu ovšem dělá to, že někdo pravidelně ničí označníky tratí, tím pádem se některé úseky mohou stát nebezpečné. "V sezoně jsou tady každý týdně desítky lidí, začínají jezdit mladí, což nás velmi těší. Má to nějaký význam, a proto to určitě nevzdáváme," ubezpečuje však Hájek.

Úklid a opravy po vandalech jsou občas únavné, říká zakladatel Hanáckých stezek. Oblíbily si je už tisíce lidí

Nekonečný boj připomíná údržba sjezdových tratích pro bikery v lese u Plumlovské přehrady na Prostějovsku. Hanácké stezky vybudovala skupina nadšenců, neustále však musí uklízet odpadky nebo řešit vandalismus. Stezky za sebou mají druhou sezónu,...

Skupina nadšenců vybudovala sjezdové tratě nad Plumlovskou přehradou svépomocí, jenom sehnat veškerá povolení trvalo několik let. Hanácké stezky si v komunitě bikerů postupně získaly velké renomé, konají se zde závody a podobný areál v širokém okolí není.

"Kdyby nás chtěl někdo podpořit, máme QR kódy na platbu trailovného na hlavní infoceduli nebo případně na základně. Moc by nám to pomohlo a děkujeme všem lidem, kteří nás podporují a kteří se podíleli na údržbě. Se stezkami je totiž mnoho práce," dodal Hájek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šverdík

Štítky Hanácké stezky, biker, trail, sezona, zahájení, Plumlov, Vodní nádrž Plumlov, Morava, Roman Hájek, okres Prostějov, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Na Hanáckých stezkách u Plumlova bikeři zahájili sezonu. Sjely se jich stovky  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.