Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Potopa ještě v záruce: zánovní cyklopodjezd zatopila voda, Přerov rychle reagoval

Dlouho vytoužený tunel pod železničním koridorem se podařilo na okraji Přerova dokončit v závěru loňského listopadu, stavaři se při projektování nákladného prvku zaměřili i na vyřešení odvodu vody. Už v lednu se ale voda v podjezdu nepříjemně nahromadila a způsobila komplikaci pro cyklisty. Podle zástupců města se jednalo pouze o závadu na čerpadle.

Tunel pro cyklisty směřující z přerovské okrajové části Předmostí k centru města se po deseti letech snah, příprav a samotné stavby otevřel v závěru loňského roku. Drobná, ale významná stavba pod hlavním železničním tahem přišla i s rozsáhlým využitím dotací na 29 milionů korun.

Stavbaři si museli při projektování a realizaci podjezdu poradit také s odvodem vody, která v této části prosakuje. „V místech klesání je komunikace vedena v železobetonových rámech, které jsou z vnějších stran opatřeny hydroizolací proti tlakové vodě. Srážková voda je svedena do šachty a dále je pomocí odstředivého čerpadla přečerpávána do hlavního odvodňovacího zařízení,“ popsal řešení primátorův náměstek Vladimír Lichnovský (ANO) při otevření nové části cyklostezky.

Přerov opravil patnáct vybydlených bytů, získal na to dotaci. Nabídne je uprchlíkům z Ukrajiny

Patnáct městských bytů nabídne město Přerov válečným uprchlíkům z Ukrajiny. Na rekonstrukci vybydlených obydlí město získalo dotace, investice byla zhruba 15 milionů korun. O přidělování bytů uprchlíkům se postará krizové centrum Olomouckého kraje.

Právě porucha čerpadla zřejmě stála za pondělním zatopením tunelu, kde se nahromadilo přibližně deset centimetrů vody. Snímek stavu cyklostezky vyvolal ohlas na sociálních sítích, nechyběly humorné ani kousavé poznámky. Mytí kol zdarma, dezinfekční vana pro pandemii nebo náhrada za bazén v rekonstrukci, komentovali v nadsázce Přerované.

Na problém ovšem urychleně reagovali představitelé vedení města. „Voda je již odčerpána, došlo k závadě na řídící jednotce čerpadla. V úterý dojde k výměně,“ ubezpečil náměstek přerovského primátora pro oblast dopravy Tomáš Navrátil (ANO).

S rychlou opravou by neměly být spojené výraznější náklady a lidé mohou cyklostezku znovu využívat. „Stavba je ve zkušebním provozu. A přesně z důvodů, aby se ‚vychytaly‘ tyto problémy. Problém nastal u řídící jednotky čerpadla. Jedná se o samostatné čerpadlo oddělené od systému podjezdu. Výměna proběhne v rámci zkušebního provozu a záruky,“ doplnil jeho kolega na postu náměstka Miloslav Dohnal (ODS).

Cyklopodjezd spojuje ulici Hraniční s ulicí Velká Dlážka. Kolaři mohou z Předmostí projet ve vlastním pruhu zhruba kilometr a půl dlouhý rovný úsek s několika křižovatkami až ke Gymnáziu Jakuba Škody v centru Přerova, kde se trasa větví do dalších směrů.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Josef Huvar, Tomáš Navrátil, Město Přerov

Štítky Cyklostezka, investice, stavba, Přerov, podjezd Předmostí, podjezd, voda, porucha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potopa ještě v záruce: zánovní cyklopodjezd zatopila voda, Přerov rychle reagoval  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.