Počasí dnes8 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dálniční tah z Olomouce na Ostravu zastavilo vyprošťování kamionu se dřevem

S kolonami a uzavírkou musejí počítat v úterý odpoledne motoristé jedoucí po dálnici D35 nedaleko Olomouce před sjezdem na Kocourovec. Frekventovaná silnice je ve směru na Ostravu uzavřená, probíhá zde likvidace noční nehody, při které se přes svodidla na krajnici převrátil kamion naložený dřevem.

Do Olomouckého kraje se vrátila zima. Na hory vyrazili lyžaři, kvůli novému sněhu se stalo mnoho nehod

Do Olomouckého kraje se naplno vrátila zima. Hory obsadili lyžaři, rušno bylo na běžeckých tratích a plné ruce práce měli také policisté, hasiči a záchranáři. Kvůli novému sněhu a kluzkým vozovkám se přes víkend stalo mnoho dopravních nehod, i v...

Deset minut po půlnoci vyjížděli v úterý policisté k nehodě nákladního auta na 288. kilometru dálnice D35 nedaleko Velkého Újezdu. „Řidič nákladní soupravy převážející klády jedoucí v pravém jízdním pruhu vlivem únavy usnul, vyjel s vozidlem vpravo mimo komunikaci, narazil do ocelových svodidel a převrátil se na pravý bok,“ popsal noční událost krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Šofér podle Hejtmana neutrpěl zranění, ani nebyl pod vlivem alkoholu. Škoda překročila 1,1 milionu korun a na úterní odpoledne připadly likvidační práce na nehodě. „Z důvodu přeložení nákladu a vyproštění havarovaného vozidla, byl úsek mezi 283. km a 290. km dálnice od cca 12:30 hodin uzavřen. Předpokládaná doba uzavírky je asi 3 hodiny. Objízdná trasa je vedena po silnici číslo II/437 přes obce Kocourovec a Daskabát,“ konstatoval mluvčí Policie ČR. Krátce po uzavření rušné komunikace už se podle serveru dopravniinfo.cz tvořily u místa sjezdu fronty na přibližně patnáct minut.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Doprava, nehoda, kamion, D35, Velký Újezd, Olomoucký kraj, uzavírka dálnice, dálnice, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálniční tah z Olomouce na Ostravu zastavilo vyprošťování kamionu se dřevem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.