Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bílá tma na Šternbersku. Prudký vítr se sněhem uvěznil auta i autobus

Silný vítr v kombinaci se sněžením přinesl v sobotu v noci a ráno výrazné komplikace v některých oblastech Olomouckého kraje, hasiči řeší více než stovku událostí. Správce komunikace I/46 rozhodl o dočasném uzavření frekventované silnice mezi Šternberkem a Moravským Berounem. Počasí a spadené stromy omezily i dopravu na železnici.

K většímu počtu zásahů zamířili od sobotní třetí hodiny ranní profesionální i dobrovolní hasiči v Olomouckém kraji. „Do osmé hodiny evidujeme přes sto výjezdů. Ve většině případů se jedná o stromy popadané na komunikace. Zajistili jsme ale také utrženou část střechy na vazební věznici v Olomouci a utrženou markýzu na restauraci v Pionýrské ulici v Olomouci,“ řekla k aktuálním zásahům mluvčí krajských hasičů Lucie Balážová.

V Hlubočkách nedaleko Olomouce narazil vlak do spadeného stromu. „Evakuovali jsme 25 cestujících, nikomu se nic nestalo. Strom jsme odstranili z profilu trať a vlak mohl pokračovat v jízdě,“ informovala mluvčí Balážová.

K nehodě došlo také na dálnici D35, kde opět sehrál roli větrem vyvrácený strom. Překážka způsobila nehodu nákladního vozu a tří osobních aut, událost se obešla bez zranění.

VIDEO: Leopard pálí na Libavé. Armáda zveřejnila klip z výcviku s německým tankem

Na konci minulého roku převzal 73. tankový prapor v Přáslavicích první ze starších německých tanků Leopard, nyní se těžkou bojovou technikou vojáci seznamují ve výcvikovém prostoru Libavá nedaleko Olomouce. Německé tanky získala česká armáda od...

„Upozorňujeme, že z Jívové na Hraničné Petrovice je neprůjezdná silnice kvůli sněhu, stojí zde již šest automobilů a autobus, takže doporučujeme řidičům tudy nejezdit,“ uvedla k problematické situaci na Šternbersku Lucie Balážová.

Podle webu dopravniinfo.cz by měla být až do sobotních večerních hodin uzavřená také silnice 46 od Šternberku po Moravský Beroun. „Správce komunikace AVE uzavřel komunikaci z důvodů sněhové kalamity, kterou průběžně odstraňuje,“ stojí na webu Ředitelství silnic a dálnic.

Mimořádnosti na trati řeší také České dráhy a Správa železnic. Překážka na trati omezila provoz na severu Olomouckého kraje mezi Brannou a Jindřichovem na Moravě a také mezi Starým Městem pod Sněžníkem a Hanušovicemi. DO 12 hodin by podle webu národního dopravce měl být přerušen provoz na trati číslo 310 v úseku Krnov – Olomouc hlavní nádraží.

 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Doprava, komplikace, uzavírka, Šternberk, Olomouc, Moravský Beroun, Horní Loděnice, bílá tma, sněhová kalamita, vítr, výstraha, nehody, hasiči, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bílá tma na Šternbersku. Prudký vítr se sněhem uvěznil auta i autobus  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.