Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Wichterle nebo Husserl. Prostějované budou moci pojmenovávat sdílená kola

Se začátkem března se v Prostějově spustí provoz služby typicky růžových sdílených kol. Jejich uživatelům nabízí možnost výběru jména pro jednotlivé bicykly. Na konci roku ukáže společnost statistiky, na kterém kole jezdili uživatelé nejčastěji.

Každé kolo je nejen ikonicky růžové, ale také každé má své vlastní jméno. „Kola se vždy snažíme pojmenovávat s odkazem k městu, ve kterém jezdí. V Prostějově se uživatelé budou moci projet třeba na kolech Otto Wichterle, Edmund Husserl nebo Jiří Wolker, která nesou jména slavných místních rodáků,“ uvedl v tiskové zprávě Vítek Ježek, zakladatel společnosti Rekola.

Zdůraznil, že by chtěl zapojit i širokou veřejnost a dát uživatelům v Prostějově možnost pojmenovat kola, na kterých budou po městě jezdit. Jména bicyklů se zobrazují přímo v aplikaci a u každého z nich je i podrobnější popis, díky kterému se uživatel dozví, jak jméno vzniklo nebo nějakou zajímavost o městě. „Na konci roku uživatelům také ukazujeme statistiky, na kterém kole se projeli nejčastěji,“ doplnil Ježek.

Nový přístroj v prostějovské nemocnici bleskově odhalí infekci. Pacientům může zachránit život

Nový přístroj, který nyní pořídila prostějovská nemocnice, umí rychle odhalit původce infekce, a zvyšuje tak šanci na přežití pacientů s nejtěžšími stavy. Automatický analyzátor má laboratoř lékařské mikrobiologie, sloužit bude i nemocnicích v...

Pojmenovat kolo je jednoduché. Ve facebookové skupině Rekolíme v Prostějově, kde se uživatelé mohou dozvědět informace k provozu sdílených kol, stačí vložit komentář se jménem k příspěvku, který je k tomu určený.

O změně provozovatele jízdních kol z Nextbike na Rekola rozhodlo vedení města v srpnu minulého roku. „Celkem se bude jednat o sdílené užívání 140 jízdních kol a provozování nejméně 40 míst určených pro vypůjčování a vracení kol. Každé kolo bude viditelně zřetelně označeno znakem a názvem města Prostějova,“ uvedl náměstek primátora Jiří Pospíšil (PéVéčko).

Prvních 15 minut zapůjčení kola bude dotovat radnice. Ročně by to městskou kasu mělo stát zhruba 2,3 milionu korun. Za dalších 30 minut jízdy už budou muset uživatelé platit. Horní hranice za třicetiminutovou výpůjčku byla stanovena na 30 korun.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky rekola, Prostějov, sdílená kola, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Wichterle nebo Husserl. Prostějované budou moci pojmenovávat sdílená kola  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.