Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Začíná uzavírka Pasteurovy ulice. Rušný úsek nebude průjezdný do poloviny dubna

Dvouměsíční oprava parovodu zkomplikuje od poloviny února dopravu na Pasteurově ulici v Olomouci nedaleko obchodního domu Senimo. Úsekem, který je jednou z tras vedoucích do Šternberku či k vlakovému nádraží, projíždí ve všední den okolo osmnácti tisíc aut. Motoristé budou muset využít jiné cesty.

Vyznačený uzavřený úsek Pasteurovy ulice v Olomouci Zdroj: olomouc.eu

Od úterý 14. února do 19. dubna bude část Pasteurovy ulice od křižovatky s ulicí Jeremenkova po křižovatku s ulicí Kaštanova neprůjezdná. Na silnici, kterou zasáhnou stavební práce zaměřené na rekonstrukci parovodu, budou mít možnost vjet ve směru k hlavnímu vlakovému nádraží pouze autobusy MHD a veřejná linková doprava.

„Pro ostatní dopravu zůstane úsek zcela uzavřen. Oficiální objízdná trasa ve směru od Šternberku povede řidiče po ulicích Divišova, Hodolanská a dále po Tovární, Velkomoravské, Foerstrově a Pražské. V opačném směru od Mohelnice vede objížďka po stejných komunikacích. Pohyb pěších nebude v místě stavby výrazně omezen,“ uvedla mluvčí olomoucké radnice Radka Štědrá.

Čtyři roky vězení a propadnutí majetku. Účetní přijala trest za zpronevěru milionů z olomoucké základky

Bývalé sedmapadesátileté účetní olomoucké základní školy vyměřil soud za zpronevěru čtyřletý trest vězení. Žena, která odeslala z účtů základky téměř patnáct milionů korun domnělému americkému lékaři, musí také uhradit veškerou škodu. Škola...

Autobusy budou využívat pro objížďku uzavřeného úseku ulice Jeremenkova a Masarykova, Husovou ulicí se pak vrátí zpět na své trasy. V městské hromadné dopravě se změny dotknou linek číslo 14, 15, 21 a nočních spojů číslo 19 a 51. Cestujícím jsou podrobné informace o výlukových jízdních řádech k dispozici na webu Dopravního podniku města Olomouce a také na zastávkových označnících.

U autobusů dopravců 890364 Vojtila Trans a 890302, 891364 Arriva nebude podle webových stránek Koordinátora integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje obousměrně obsluhována zastávka Olomouc, Na Špici.

Ohodnoť článek

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, investice, uzavírka, Pasteurova, Olomouc, Šternberk, uzavírka Pasteurova, DPMO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná uzavírka Pasteurovy ulice. Rušný úsek nebude průjezdný do poloviny dubna  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.