Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Estakádu v Prostějově opět čekají několikaměsíční opravy. Motoristé se musí připravit na kolony

Estakádu v Prostějově opět čekají několikaměsíční opravy. V loňském roce silničáři rekonstruovali jednu polovinu mostu, letos přijde na řadu druhá. Opravy začnou koncem března a potrvají do poloviny listopadu. Motoristé se musí připravit na kolony.

Konec otravných kolon u Prostějova. Silničáři dokončili opravy dálničního sjezdu a pro letošek i estakády

Motoristé, kteří projíždějí po dálnici okolo Prostějova, si konečně oddychnou. Pro letošek definitivně končí otravné kolony a zdržení, které zde byly na denním pořádku. Silničáři dokončili opravy sjezdu a pro letošek také estakády, plný provoz...

"Je třeba se připravit na dlouhodobou uzavírku, kdy provoz na D46 bude omezen. Provoz zde bude veden vždy v jednom pásu dálnice. Stavební práce budou v letošním roce rozděleny do několika etap,“ uvedl náměstek primátora Prostějova Jiří Pospíšil (Pévéčko).

Od 31. března do 27. října bude uzavřen levý výjezd z dálnice ve směru na Prostějov-centrum, omezení však bude trvat o něco déle, a to od 28. března do 10. listopadu.

Opravy estakády za 350 milionů korun spočívají v její kompletní rekonstrukci, výměně ložisek a vozovky a celkové sanaci. Estakáda, která byla v tak špatném stavu, že z ní už odpadával beton, dostane také novou protihlukovou stěnu. Loni silničáři udělali jednu polovinu ve směru na Olomouc, letos přijde na řadu druhá část na Vyškov.

"Oprava estakády je přesně v polovině. Tvoří ji dva paralelní mosty, letos se opravoval jeden, příští rok přijde na řadu druhý," vysvětlil loni na podzim mluvčí silničářů Jan Rýdl.

Úřady se budou snažit zajistit provoz tak, aby se co nejméně tvořily kolony, které byly v loňském roce na denním pořádku. Připravena bude například objízdná trasa, která by měla kvůli odklonu dopravy snížit riziko tvorby dlouhých kolon na nedalekém železničním přejezdu v Olomoucké ulici. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michal Šverdík

Štítky kolony, zdržení, estakáda, ČR, doprava, stavby, D46, Prostějov, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Estakádu v Prostějově opět čekají několikaměsíční opravy. Motoristé se musí připravit na kolony  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.