Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Mikulovicích zůstal kamion s nákladem viset nad řekou. Hlavní tah do Polska byl pět hodin uzavřený

, aktualizováno 27. února 2023, 13:27

Hasiči zasahovali na hlavním tahu do Polska v Mikulovicích na Jesenicku, kde dnes ráno kamion s nákladem zůstal po nehodě viset z mostu nad řekou. Kabina se dostala zcela mimo vozovku. Hasiči automobil zajistili lany a vyprostili ho. Komunikace byla uzavřená pět hodin.

"Právě zasahujeme v Mikulovicích na I44 na hlavním tahu do Polska, kde kamion s nákladem zůstal po nehodě kabinou viset nad řekou. Řidič se nezranil, vozidlo jsme zajistili proti pádu pomocí lan a navijáku našeho vyprošťovacího jeřábu. Komunikace je nyní zcela uzavřená," potvrdila ráno mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Nehoda se stala o půl osmé ráno v Širokém Brodě, místní části Mikulovic. "Objízdná trasa je vedena po komunikaci číslo II/455 přes obce Supíkovice a Velké Kunětice. Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn," uvedl mluvčí policie Libor Hejtman.

Hasiči předpokládali, že vyproštění kamionu bude trvat do odpoledne. Po celou dobu byla komunikace uzavřená. "Silnice mezi obcemi Písečná a Mikulovice je po dopravní nehodě nákladního vozidla v Širokém Brodě opět plně průjezdná," sdělil hodinu po poledni mluvčí policie.

V lese poblíž Skřítku zkolaboval muž. Hasiči a záchranáři pro něho vyjeli na čtyřkolkách

V lese mezi Skřítkem a Rabštejnem v Jeseníkách dnes zkolaboval muž, kterého v nepřístupném terénu hledali hasiči a záchranáři na čtyřkolkách. Muže se závažným srdečními problémy nakonec odvezli na saních k sanitce, které ho dostala do nemocnice.

"Na místě máme chemický kontejner a připravujeme přečerpávání paliva z nádrží nákladního vozu do náhradních nádob. Kvůli menšímu úniku provozních kapalin jsme instalovali norné stěny do toku Bělé. Odtahová služba míří na místo, budeme spolupracovat při vyprošťování kamionu," popsala práce mluvčí hasičů.

Kolem poledne se hasičům z havarovaného kamionu podařilo přečerpat palivo do náhradních nádob. "Ve spolupráci s odtahovou službou jsme poté vyprostili kamion na komunikaci a řešíme jeho odtah. Zajistili jsme také únik provozních kapalin," dodala mluvčí.

Podle policie třicetiletý řidič jel příliš rychle a na zasněžené vozovce dostal smyk, prorazil kovové zábradlí a zůstal viset z mostu. Cizinec neřídil pod vlivem alkoholu nebo drog. "Policisté odhadli škodu na 550 tisíc korun, z toho půl milionu na vozidle. Řidiči udělili pokutu na místě v maximální možné výši dva tisíce korun," uvedl mluvčí policie.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, Policie ČR

Štítky kamion, nehoda, most, řeka, hasiči, police, Mikulovice, Polsko, okres Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Mikulovicích zůstal kamion s nákladem viset nad řekou. Hlavní tah do Polska byl pět hodin uzavřený  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.