Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Finální etapa litovelského průtahu začíná. Omezení pro dopravu se budou měnit

Jedno z dopravně nesložitějších období očekává vedení Litovle při závěrečné etapě rekonstrukce průtahu městem. Práce se rozběhnou se začátkem března a omezení pro dopravu se budou průběžně měnit. Od poloviny měsíce budou motoristé jezdit kyvadlově jedním pruhem podle semaforů. Obnova poničeného úseku má být hotová do poloviny července.

Práce na rekonstrukci silnice II/449 budou probíhat v několika etapách od středy 1. března, termín předpokládaného ukončení uzavírek je nyní stanovený na 16. července. Opravovat se bude úsek od Chořelic po železniční přejezd u pivovaru na ulici Palackého. Ten s nástupem zimy vykazuje celou řadu defektů a prošel již několika provizorními opravami. Komplexnější řešení pak přinese několikaměsíční stavební zásah.

„Od 1. března se bude jednat pouze o několik částečných uzavírek v daném úseku. Tyto částečné uzavírky by neměly způsobovat žádné zásadní dopravní omezení,“ říká starosta Litovle Viktor Kohout (SNK).

Zdemolovaná cesta u cukrovaru si na opravu počká. Litovel by neunesla souběh uzavírek

Už řadu let trápí řidiče na jedné z příjezdových tras do Litovle množství výtluků a defektů na silnici u tamního cukrovaru. Komplexní oprava se i pro letošek odkládá, důvodem jsou stavební práce na dokončení rekonstrukce průtahu městem. Poničená...

Výraznější vliv na dopravu bude mít další fáze prací, která odstartuje 13. března. Ta na několik týdnů uzavře silnici za kruhovým objezdem od Unčovic, kudy míří do Litovle značná část aut z Olomouce. „Vjezd bude možný jen pro dopravní obsluhu a zákazníky benzinové stanice Avia. Ten, kdo do tohoto úseku vjede, se již ale nemůže stejnou cestou vrátit, musí pak dále pokračovat do Unčovic a po dálnici zpět do Nasobůrek a Litovle,“ upozorňuje starosta Litovle. I druhou příjezdovou trasu do Litovle od Nasobůrek ovlivní od 3. dubna práce v okolí kruhového objezdu, auta budou jezdit podle semaforu střídavě jedním pruhem. Opatření před podnikem Head potrvá do konce června.

Aktuální oprava naváže na loňské a předloňské investice Olomouckého kraje do rozsáhlé rekonstrukce frekventované silnice vedoucí do Litovle a dál do Uničova.

„V letošním roce nás čeká nejkomplikovanější úsek z hlediska dopravních omezení. Kvůli složité objízdné trase jsme vyjednali s Olomouckým krajem částečnou uzavírku, úsek bude průjezdný vždy jedním směrem na semafory. Jeden bude u přejezdu u Pivovaru a druhý ve Svatoplukově ulici,“ přiblížil místostarosta Lubomír Broza s tím, že největší omezení v dopravě se očekávají v průběhu června při pokládce finálních asfaltových vrstev.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, stavba, rekonstrukce, investice, uzavírka, Litovel, Uničov, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Finální etapa litovelského průtahu začíná. Omezení pro dopravu se budou měnit  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.