Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladý řidič předjížděl v nevhodný moment, s autem vletěl do rybníku

Spěch za volantem se zřejmě nevyplatil mladíkovi na okraji Mohelnice. Vozidlo před ním chtělo odbočovat vlevo, krátce před tím ale mladý řidič zahájil předjížděcí manévr a následovala nehoda. S autem pak skončil v místním rybníce. Společně se spolujezdcem dokázal šofér zvládnout únik z potápějícího se vozu a na místo vyrazily záchranné složky.

Hasiči zasahovali na hlavním tahu do Polska v Mikulovicích na Jesenicku, kde dnes ráno kamion s nákladem zůstal po nehodě viset z mostu nad řekou. Kabina se dostala zcela mimo vozovku. Hasiči automobil zajistili lany a vyprostili ho. Komunikace...

Čtyřicetiletá řidička vozu Ford jela v pondělí odpoledne od Mohelnice směrem na Křemačov. Při jízdě signalizovala odbočování vlevo a chtěla ze silnice odbočit na účelovou komunikaci u hráze Křemačovského rybníka. „Při odbočování přehlédla za sebou jedoucí vozidlo Opel Astra, které řídil dvacetiletý mladý muž. Řidič uvedeného vozidla předjížděl ford zleva i přesto, že řidička měla zapnutý směrový ukazatel. Tím došlo k bočnímu střetu mezi vozidly,“ konstatovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Děj nehody ale neskončil na silnici, ale ve vodě. Opel po nárazu pokračoval dál, vyjel mimo cestu a přes travnatou hráz až do rybníku. Auto se dostalo asi třicet metrů od břehu.  „Dvoučlenná posádka se s velkým štěstím dostala rychle ven a doplavala ke břehu. Po příjezdu jsme jim poskytli první pomoc, zajistili jsme oběma tepelný komfort a poté jsme je předali zdravotnické záchranné službě. Postarali jsme se také o dítě, které cestovalo ve druhém vozidle a po srážce bylo v šoku. Prohlédli jsme jej, darovali jsme mu plyšového pejska, aby lépe zvládlo stresovou situaci a předali jej záchranářům,“ pokračovala mluvčí Hasičského záchranného sboru Lucie Balážová. K likvidaci následků nehody a vylovení auta z Křemačovského rybníka zamířily jednotky hasičů ze Zabřehu, Šumperku, Olomouce a také dobrovolní hasiči z Mohelnice.

„Do studené vody následně museli zábřežští hasiči, kteří automobil zajistili za zadní kola a pomocí technického speciálu a jeho výkonného navijáku vůz dostali zpět na břeh. K úniku provozních kapalin a ohrožení životního prostředí nedošlo,“ popsala zásah mluvčí Balážová.

Havárie se obešla bez zranění, účastníci nehody škodu předběžně vyčíslili na 40 tisíc korun. Událostí se budou policisté dál zabývat. „Provedená dechová zkouška byla u řidičky i řidiče negativní,“ doplnila Miluše Zajícová.

Ohodnoť článek

Foto Policie České republiky, Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Doprava, nehoda, auto, rybník, Křemačovský rybník, Mohelnice, Policie ČR, hasiči, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý řidič předjížděl v nevhodný moment, s autem vletěl do rybníku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.