Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policie uzavřela předsilvestrovskou nehodu, při které bavorák sestřelil traktor s myslivci

Policie ukončila vyšetřování loňské nebezpečné nehody u Němčic na Hané, při které narazilo BMW do traktoru s vlečkou obsazenou dvěma desítkami myslivců. Případ poputuje do přestupkového řízen. Ze zavinění nehody je podezřelý řidič osobního auta, z protiprávního jednání se bude za nedovolený způsob převozu lidí zpovídat také traktorista.

K dopravní nehodě došlo loni den před Silvestrem v blízkosti železničního přejezdu na silnici 433 mezi Němčicemi nad Hanou a Výšovicemi na Prostějovsku. Podle zjištění policistů začalo osobní auto BMW předjíždět traktor s vlečkou, na které bylo osmnáct myslivců, v okamžiku, kdy traktor začal odbočovat vlevo, a došlo ke střetu.

Při nehodě se zranilo dvanáct lidí, jednoho zraněného člověka z osobního vozu letěl i záchranářský vrtulník. Deset poraněných účastníků havárie ošetřila prostějovská nemocnice.

Bavorák, který u Němčic nad Hanou sestřelil myslivce, po silnici podle nich letěl stodvacítkou

Tachometr BMW, které předposlední den loňského roku sestřelilo u Němčic nad Hanou na Prostějovsku traktor s myslivci, se podle svědků zastavil na rychlosti 120 kilometrů v hodině. Policie vyšetřuje i řidiče traktoru, protože téměř dvacítka...

Podle policejní mluvčí Miluše Zajícové probíhalo šetření nehody do konce února. „Oba řidiči jsou podezřelí z přestupku. Řidič osobního vozidla je podezřelý ze způsobení dopravní nehody a řidič traktoru je podezřelý z protiprávního jednání, kterého se dopustil tím, že převážel na valníku za traktorem osoby, což zákon neumožňuje,“ okomentovala mluvčí výsledky vyšetřování.

Nehodou a případnými tresty se tak bude dál zabývat příslušný správní orgán, kterým je prostějovský magistrát. „Ten bude dál ve věci rozhodovat dle svých kompetencí,“ podotkla mluvčí Zajícová.

Krátce po nehodě bylo po dechových zkouškách a orientačních testech na návykové látky jasné, že oba řidiči nebyli pod vlivem alkoholu ani návykových látek. Myslivci uznali své pochybení při transportu na traktorové vlečce, zároveň upozorňovali na rychlou jízdu řidiče BMW.

„Neschválený způsob přepravy si řidič zřejmě odnese, ale oni jen na chvíli přejížděli silnici,“ komentoval týden po nehodě jednatel Okresního mysliveckého spolku Prostějov Jiří Procházka a pokračoval: „Viník nehody bude úplně jinde, než na straně myslivců. Traktor jen na chvíli přejel na silnici, bavorák ale jel přes 120. Traktorista se nejspíš otočil, vzadu viděl tečku, ale než stačil zabočit, měl auto ve vlečce. To BMW letělo jako kámen. Tachometr mělo zaseklý na 120 kilometrech. Viděli to chlapi, kteří tam byli," tvrdil Procházka.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, Policie České republiky

Štítky nehoda, traktor, auto, zranění, myslivci, hasiči, vrtulník, Němčice nad Hanou, Policie, vyšetřování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stanislav Horák

Elektronický display a zaseklá ručička? I lhát se musí umět, pane Procházko.

Středa, 15. března 2023, 07:15Odpovědět

Ruda Pivrnec

To měli docela štěstí, že jeli na vleku. Kdyby šli tak, jak to zákon umožňuje za ním, tak už z nich polovina nežije.

Úterý, 14. března 2023, 16:54Odpovědět

Michal Ficus

Přívěs plnej srnomrdů. To ještě mohl skolit nějakýho pumpičku a rybošousta, paxi mohl večer vybarvit okénko modře.

Úterý, 14. března 2023, 13:40Odpovědět

Policie uzavřela předsilvestrovskou nehodu, při které bavorák sestřelil traktor s myslivci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.