Počasí dnes8 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Řidička s půl promile se při kontrole u Olomouce vydávala za svou sestru. Měla totiž zákaz řízení na deset let

S půl promile alkoholu sedla za volant osmadvacetiletá žena z Olomoucka. Když ji na dálnici u Olomouce kontrolovali policisté, vydávala se za svou o tři roky mladší sestru. Její auto totiž mělo propadlou technickou kontrolu a řidička měla tři zákazy řízení, nejdelší byl desetiletý až do roku 2031.

Opilému řidiči nákladního vozu se na dálnici u Unčovic utrhl přívěs. Skončil ve svodidlech

S alkoholem v krvi sedl za volant šestapadesátiletý řidič nákladního vozidla, který před jízdou za auto špatně připojil přívěs. Ten se na dálnici u Unčovic na Olomoucku utrhl a skončil ve svodidlech. Naštěstí se nikomu nic nestalo, řidiči nyní...

Vozidla Citroen, které sjelo z dálnice D35 u Olomouce k čerpací stanici, si policejní hlídka z dálničního oddělení v Kocourovci všimla včera o půl jedenácté večer.

"Policisté obhlídkou vozidla zjistili, že vůz měl dva a půl roku propadlou technickou kontrolu, a tak přistoupili k dopravní kontrole. Při ní řidička předložila pouze doklady k vozidlu se sdělením, že u sebe nemá žádný doklad totožnosti," popsal mluvčí policie Libor Hejtman.

Řidička policistům nahlásila své osobní údaje, při kontrole ovšem policisté zjistili, že nahlášené údaje se neshodují s fotografií ženy z registru obyvatel. Řidička však trvala na svém, policisté během chvíle zjistili, že se vydával za svou pětadvacetiletou sestru.

"Nato se osmadvacetiletá žena přiznala ke své pravé totožnosti a uvedla, že se vydávala za sestru, protože měla platný zákaz řízení," vysvětlil mluvčí policie.

Vzápětí vyšlo najevo, že nešlo o jeden zákaz řízení, ale hned o tři, nejdéle uložený byl na deset let s platností až do roku 2031. "Policisté pak ženu podrobili dechové zkoušce na alkohol, při které nadýchala půl promile. Žena je mimo dopravních přestupků podezřelá ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ze který jí hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," dodal mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky alkohol, řidička, zákaz řízení, alkohol, totožnost, sestra, police, Olomouc, Olomoucký kraj, Citroën, Dálnice D35

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidička s půl promile se při kontrole u Olomouce vydávala za svou sestru. Měla totiž zákaz řízení na deset let  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.