Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cyklobus letos zaveze cyklisty z Prostějova do Jedovnice a nově také na Bouzov

Cyklobusy budou od začátku dubna vozit cyklisty z Prostějova do Jedovnice v Moravském krasu a nově také do Bouzova na Olomoucku, který je díky hradu i okolní přírodě vyhledávaným turistickým cílem. Provoz cyklobusu na nové trase do Bouzova ve spolupráci s radnicí zajistí společnost FTL, která v Prostějově provozuje městskou hromadnou dopravu.

Olomouc chce dát v příštích letech na rozšíření sítě cyklostezek 120 milionů korun

Olomoucká radnice slibuje rozšíření sítě olomouckých cyklostezek včetně propojení s okolními obcemi. Na nové stezky chce město dát až 120 milionů korun. Před zahájením je nyní například druhá část v ulici Jeremenkova v úseku od Senima po most u...

Cyklobus do Bouzova bude jezdit pravidelně od 8. dubna do 23. září, a to vždy o sobotách. Ranní spoj vyjede z Prostějova do Olomouce, odkud cyklobus pojede přes Mladeč, Mohelnici a Loštice až do Bouzova. Odpoledne se pak po stejné trase vrátí do Prostějova. Cyklovozík pojme 26 kol a jízdenky si lidé budou moci zakoupit i v předprodeji. Při zakoupení jízdenky u řidiče cestující za kolo zaplatí 23 korun. Tradiční cyklobus FTL do Jedovnice bude z Prostějova jezdit pravidelně od 7. dubna do 1. října o nedělích a svátcích.

Jízdenky bude možné koupit předem buď v informační kanceláři, nebo přes internet. Za provoz veřejné linky cyklobusu radnice loni zaplatila necelých 230 tisíc korun. 

Bouzov je od Prostějova vzdálený zhruba 40 kilometrů. Díky cyklobusu budou mít cyklisté čas a sílu projet se po cyklostezkách vedoucích kopcovitým okolím hradu. Bouzovsko nabízí řadu turistických zajímavostí, mezi které patří jeskyně v Javoříčku a Mladči, Arboretum v Bílé Lhotě či muzeum tvarůžků v Lošticích.

Cyklobusem se mohou na oblíbená místa už několik let vozit také obyvatelé Přerova, ze kterého autobus s vozíkem na kola jezdí na beskydské horské sedlo Bumbálka a na Bouzov. O cyklobusy je v Prostějově i Přerově každoročně velký zájem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky cyklobus, cykloturistika, Prostějov, Bouzov, cyklista, Jedovnice, Olomoucký kraj, Moravský kras, Mladeč, Loštice, Olomouc, Mohelnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklobus letos zaveze cyklisty z Prostějova do Jedovnice a nově také na Bouzov  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.