Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Razie na nákladní vozidla na Jesenicku dopadla neslavně. Padesát kontrol, čtyřiadvacet přestupků

Více než dvě desítky přestupků zjistili v uplynulých dnech policisté z Jesenicka při kontrole padesátky nákladních vozidel. Šlo o technické závady, bezpečnostní přestávky nebo jízdu pod vlivem alkoholu. Policie také uložila sedm kaucí v celkové výši přes sto tisíc korun.

Policisté budou v Olomouckém kraji důsledně kontrolovat rychlost a alkohol. Loni měli přes 180 akcí

Pře sto řidičů, kteří jeli rychle nebo sedli za volant s alkoholem v krvi, chytli od začátku roku při dvou bezpečnostních akcích policisté v Olomouckém kraji. Na rychlost a alkohol se chtějí zaměřit i do budoucna. Za celý loňský rok měli přes 180...

Důkladné kontroly nákladních vozidel policisté na Jesenicku prováděli dva dny v závěru minulého týden. Podíleli se na nich policisté z olomouckého kamion teamu a z Polska a také příslušníci z Celního úřadu pro Olomoucký kraj.

"Policisté nákladní vozidla stahovali z okolí na parkoviště u obchvatu Jeseníku nebo k javornickému vlakovému nádraží. Zde byly přichystány váhy a týmy policistů a celníků kontrolující technický stav vozidel, stav nákladu a také vše ohledně dodržování bezpečnostních přestávek a délky jízdy. Celníci také ověřovali, zda řidiči mají zaplaceny všechny pokuty, které jim byly uloženy v minulosti," uvedla mluvčí policie Tereza Neubauerová.

Strážci zákona zkontrolovali téměř padesát vozidel a zjistili 24 dopravních přestupků. Ve čtrnácti případech padly pokuty, zbývající přestupky policisté oznámily příslušnému správnímu orgánu, který je projedná.

"Jeden vůz byl přetížen, pět řidičů nedodrželo sociální předpisy, jeden řidič se odmítl podrobit testu na drogy, další řídil pod vlivem alkoholu a u pěti vozidel policisté našli nějakou technickou závadu. Policisté nakonec uložili sedm kaucí v celkové výši 105 tisíc korun," dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky kontrola, nákladní automobil, přestupek, policie, okres Jeseník, Polsko, Olomoucký kraj, Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Razie na nákladní vozidla na Jesenicku dopadla neslavně. Padesát kontrol, čtyřiadvacet přestupků  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.