Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Trať z Přerova do Brna čeká dvoutýdenní výluka, cestující přepraví náhradní autobusy

Dvoutýdenní omezení čeká část železniční trati číslo 300 spojující Přerov s Brnem. V pátek večer začne první nepřetržitá výluka mezi stanicemi Přerov, Kojetín a Rousínov. Na ni potom plynule naváže další vyloučení provozu mezi Přerovem a Kojetínem. Přepravu cestujících budou zajišťovat náhradní autobusy.

První nepřetržitá výluka začne v pátek 24. března od 19:40 v úseku mezi stanicemi Přerov, Kojetín a Rousínov. Potrvá do 30. března do 19:40 hod. Na tuto výluku pak naváže další 30. března od 19:40 do 6. dubna do 13:40 výluka v kratším úseku mezi Přerovem a Kojetínem.

„České dráhy zajistí během těchto výluk náhradní autobusovou dopravu. V první fázi výlukových prací, tedy od 24. až 30. března, bude náhradní autobusová doprava zajištěna místo všech osobních vlaků v úseku Vyškov na Moravě, Nezamyslice a Přerov a také místo rychlíků linky R12 Bouzov v úseku mezi stanicemi Brno hlavní nádraží a Nezamyslice," uvedl mluvčí ČD Petr Pošta. Sobotní spěšný vlak Sp 1783 z Brna, přes Kojetín do Frenštátu pod Radhoštěm a nedělní vlak Sp 1784 v opačném směru budou nahrazeny autobusy v úseku mezi stanicemi Brno hlavní nádraží - Kojetín a zpět. Náhradní autobusová doprava bude jezdit podle výlukového jízdního řádu.

VIDEO: (Ne)placené parkování v Přerově. Problém řešíme, reaguje radnice na opoziční experiment

Jako anarchii označili systém parkování v Přerově zástupci tamní opozice. Nedostatky ilustrovali experimentem, který natočili na video. Na placeném stání nechali týden auto bez parkovacího lístku a za tuto dobu nedostali žádnou výzvu od městské...

V období od 30. března do 6. dubna bude výluka pokračovat v úseku mezi Přerovem a Kojetínem. Na trati bude platit uprav upravený výlukový jízdní řád. „Počítá s náhradní autobusovou dopravou místo všech osobních vlaků mezi Vyškovem na Moravě, Nezamyslicemi a Přerovem. Na rozdíl od prvního týdne výluk však bude bez omezení zajištěn provoz rychlíků linky R12 Bouzov a spěšných vlaků Sp 1783 / 1784,“ upozornil Pošta.

Přepravu jízdních kol bude o prvním víkendu výluky, tedy 25. a 26. března, zajišťovat u rychlíkových spojů dodávkový automobil. U ostatních spojů náhradní autobusové dopravy a v ostatních dnech výluky nebude z kapacitních důvodu přeprava kol ve vyloučeném úseku zajištěna. „Ve druhém týdnu výluky prosíme cestující, aby kola přepravovali spoji rychlíkové linky R12, která bude zajištěna vlakovými soupravami,“ dodal mluvčí Českých drah.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto České dráhy

Štítky Doprava, železnice, výluka, vlak, Přerov, Brno, Kojetín, České dráhy, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trať z Přerova do Brna čeká dvoutýdenní výluka, cestující přepraví náhradní autobusy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.