Počasí dnes8 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na průtah oklikou. Nájezdové rampy vytížené olomoucké silnice projdou rekonstrukcí

Od první dubnové soboty se rozběhnou stavební práce na opravě sjezdů a nájezdů estakády silnice I/35 v Olomouci nedaleko vlakového nádraží a Baumaxu. Rekonstrukce má ve dvou etapách trvat přibližně měsíc. Uzavírka opravovaných úseků ovlivní také provoz autobusů městské hromadné dopravy.

Kvůli opravám u Velkomoravské se změní trasy autobusů. Jiný provoz bude také o Velikonocích

Kvůli uzavírce nájezdových a sjezdových ramp z ulice Velkomoravská v Olomouci do ulic Babíčkova a Holická se změní provoz některých autobusových spojů. Změny v MHD nastanou také za týden o velikonočních svátcích.

První etapa nájezdových ramp silnice I/35 v Olomouci bude probíhat nedaleko obchodního domu Baumax za úplné uzavírky do 12. dubna. „Uzavírka komunikace ovlivní provoz autobusových linek číslo 12, 19, 51 a 52,“ uvedla mluvčí olomouckého dopravního podniku Anna Sýkorová. Kompletní informace o změnách jízdních řádů najdou cestující na webových stránkách DPMO.

Zatímco v prvních dvou týdnech proběhne oprava mimo hlavní trasu průtahu pouze na rampách, ve druhé fázi se převážná část prací přesune na nájezdy a sjezdy v ulici Tovární a v krátkém úseku dojde ke zúžení na jeden pruh v každém směru frekventovaného tahu I/35.

Důležitá spojka dálničního obchvatu Olomouce má stavební povolení. Stavba má začít příští rok

Nový tříkilometrový úsek dálnice D35 na západním okraji Olomouce už má stavební povolení. Ministerstvo dopravy vydalo důležitý dokument na začátku března. Ředitelství silnic a dálnic bude nyní pokračovat v přípravě stavby, která má odvést značnou...

 

Předtím opravovaná část u Baumaxu bude sloužit jako objízdná trasa pro uzavřené nájezdy a sjezdy u nádraží. Druhá etapa uzavírek má být dokončena do 23. dubna, za částečného omezení provozu pak budou stavbaři pokračovat v úpravách do začátku května.

„Oprava ramp silnice I/35 proběhne za jejich úplné uzavírky, tyto obousměrně neprůjezdné sjezdy i nájezdy nahradí značená objízdná trasa městem, konkrétně přes třídu Kosmonautů, tedy stejně jako v loňském roce,“ řekl mluvčí olomouckého pracoviště Ředitelství silnic a dálnic Miroslav Mazal, s tím že náklady na výměnu asfaltových a podkladních vrstev dosahují takřka 27 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Doprava, rekonstrukce, silnice, I/35, průtah, Velkomoravská, Tovární, Olomouc, stavba, dopravní omezení, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na průtah oklikou. Nájezdové rampy vytížené olomoucké silnice projdou rekonstrukcí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.