Počasí dnes10 °C, zítra9 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: Moravský přízvuk pro Zlatana. Tomáš Ujfaluši propůjčil hlas do filmu Asterix a Obelix

Na začátku února se v České republice dočká premiéry další díl slavné filmové série Asterix a Obelix, tentokrát s podtitulem Říše středu. Ve snímku si římského vojáka zahrála i fotbalová hvězda světového formátu Zlatan Ibrahimovič. Pro českou verzi propůjčil hlas slavnému útočníkovi bývalý český reprezentant a odchovanec Sigmy Olomouc Tomáš Ujfaluši.

V dalším z filmových příběhů Asterixe a Obelixe se tentokrát chopil jedné z větších rolí švédský fotbalový fenomén Zlatan Ibrahimović. Po konci profesionální sportovní kariéry do kulturní branže nahlíží také Tomáš Ujfaluši, bývalý obránce Sigmy Olomouc, Hamburku, Atlética Madrid či Galatasaraye. Úspěšný odchovanec hanáckého klubu tentokrát vyzkoušel roli dabéra a propůjčil svůj hlas právě Ibrahimovićovi. Film má v českých kinech premiéru 2. února.

„Myslím si, že je to podstatně lehčí než ho bránit na hřišti, tam to bylo opravdu o hodně těžší,“ usmál se Tomáš Ujfaluši nad vzpomínkou na fotbalového obra, se kterým se v pozici útočník-obránce několikrát na hřišti potkal. „V dabingovém studiu jsem si to ale užil a už se těším do kina na film,“ dodal v klipu z natáčení rodák z Rýmařova, který podle režiséra dabingu moravským přízvukem vtiskl postavě ještě silnější komediální příchuť.

Bohuňovice a pak Španělsko. Talentovaní cyklisté z Hané se chystají na novou sezonu

Ani v zimním období nezahálejí talentovaní cyklisté a cyklistky olomouckého mládežnického týmu Mapei Merida Kaňkovský. Tréninkové dávky jim dopřeje soustředění v Bohuňovicích u Olomouce i zahraniční přípravné kempy ve Španělsku a Chorvatsku....

Téměř dvoumetrový švédský útočník Zlatan Ibrahimović na sebe poutá pozornost nejen na hřišti. Režisér Guillaume Canet to s obsazením Ibrahimoviće neměl úplně jednoduché, což přiblížil pro českou distribuční společnost Bioscop. „Spojil jsem se s ním přes prostředníka. Nechal jsem mu vzkaz a on mi hned volal zpátky. Povídal jsem si s ním o filmu, o jeho postavě Caesarova bodyguarda, a on řekl: ‚Jak by mohl Caesar hrát Caesarova bodyguarda?‘ Pak se dal do smíchu. Když jsem se s ním setkal osobně, pochopil jsem, že je to nesmírně vtipný, pokorný a citlivý chlapík. Byl jsem ale jeho jediným kontaktem na place, ať už šlo o smlouvu, plánování, organizaci akcí, kostým, kaskadérské kousky... Vždycky když bylo něco potřeba, musel jsem mu volal já a on: ‚Ano, šéfe? Co si přeješ, šéfe?‘ Hrál naplno, zvládal kaskadérské kousky, nestěžoval si ani v dešti, prohlížel si se mnou natočený materiál. Je to skutečně jedinečná osobnost,“ popsal v tiskové zprávě spolupráci s Ibrahimovićem francouzský režisér.

Asterix a Obelix se na plátna kin vracejí po více než deseti letech v pátém celovečerním snímku s podtitulem Říše středu. Tentokrát se vydávají až do daleké Číny, kde dvojice nerozlučných Galů zachraňuje čínskou císařovnu i celou zemi. V české verzi jako Asterixe uslyší diváci Michala Suchánka a jako Obelixe Michala Novotného. Jako Julius Caesar promluví Martin Stránský a jednu z nových hlavních rolí Popkornise pak daboval Jakub Kohák.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bioscop

Štítky Kultura, film, Asterix a Obelix, Tomáš Ujfaluši, fotbal, Sigma Olomouc, dabing, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Moravský přízvuk pro Zlatana. Tomáš Ujfaluši propůjčil hlas do filmu Asterix a Obelix  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.