Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Unikát v Kopřivné. Lyžaři už nebudou potřebovat čip ani kartu, stačí jim mobilní telefon

Lyžaři ve středisku Kopřivná v Malé Morávce v Jeseníkách už nebudou potřebovat plastový skipas nebo čip a nebudou už ani muset čekat ve frontách nebo platit zálohy za kartu. Resort spustil unikátní odbavovací systém, nyní stačí akorát mobilní telefon s Bluetooth. Areál tvrdí, že je v tomto směru první na světě.

"Po úspěšném zkušebním provozu jdeme s novým bezkontaktním odbavovacím systémem v telefonu do ostrého provozu. Technologii jsme testovali v nejrůznějších podmínkách a vše proběhlo bez problémů. Chceme našim návštěvníkům díky moderním technologiím usnadňovat život, jak jen to jde," prohlásil šéf Resortu Kopřivná Karel Ležatka.

Středisko již v minulosti zavedlo například inteligentní flap turnikety, samoobslužné pokladny nebo pick-up boxy, které mají moderní lyžařská střediska ve světě. Díky skipasu v mobilu se ovšem Kopřivná nyní dostala na absolutní špici. Možnost koupit si fyzický skipas jako dřív přitom zůstává, samozřejmostí je i nákup v e-shopu.

Nová mobilní technologie je založená na nákupu a uložení virtuálního skipasu do chytrého mobilního telefonu. Díky Bluetooth se při průchodu turniketem identifikuje skipas. Telefon není nutné nijak aktivovat nebo vytahovat z kapsy a zástupci resortu tvrdí, že aplikace má téměř nulový dopad na baterie.

Na cenách za lyžování by se spuštění nové technologie nemělo projevit. Mírné navýšení cen skipasů oproti loňsku podle resortu nepokrývá ani inflaci. S dostatečným předstihem a při online nákupu by se tak cena nejdražšího celodenního skipasu měla dostat po 600 korun.

Skiareály v Jeseníkách dál čelí oblevě. Část středisek zůstává v chodu

Sobotní mrazivější počasí částečně pomohlo provozovatelům lyžařských středisek v Jeseníkách, kde v závěru roku došlo k citelnému úbytku sněhové pokrývky. Lidé využívají možnosti několika otevřených areálů, v Branné zaznamenali o víkendu...

"Letos jsme také investovali zhruba 20 milionů korun do zázemí areálu. Zvětšili jsme servis, půjčovnu lyží, snowboardů a zimního vybavení a rozšířili jsme i prodejnu zimních doplňků. Máme vylepšené večerní osvětlení a ekologičtější umělé zasněžování," dodal Ležatka.

Díky Kopřivné se nyní nová moderní technologie bude rozšiřovat po celém světě. "Odbavovací systém v telefonu je směr, kterým se díky Malé Morávce budou nyní vydávat největší a nejslavnější světová lyžařská střediska. V České republice jsme si ověřili, že náš bezkontaktní systém funguje," uvedl v tiskové zprávě Martin Bernroider, manažer společnosti AXESS, která systém dodala. 

Ohodnoť článek

Foto FB Kopřivná Resort

Štítky skipas, mobilní telefon, unikát, čip, karta, lyžování, středisko, Kopřivná, Jeseníky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Unikát v Kopřivné. Lyžaři už nebudou potřebovat čip ani kartu, stačí jim mobilní telefon  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.