Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strážníci na poslední chvíli zachránili muže, který chtěl v Černovíře skočit pod vlak. Zastavili provoz

Olomoučtí strážníci a policisté na poslední chvíli zachránili muže, který chtěl v Černovíře skočit pod vlak. Hlídky utíkaly po kolejích a svítilnou zastavily blížící se soupravu. Opodál pak dostihli mladšího muže, který přiznal, že chtěl skončit se životem.

Podomní prodejce nabízel zabezpečení dveří osmdesátileté ženě z Litovle. Strážníci ho chytili přímo při činu

Přímo při činu přistihli litovelští strážníci podomního prodejce, který se na sídlišti Novosady snažil prodat bezpečnostní systém na dveře osmdesátileté důchodkyni. Nyní ho čeká pokuta za přestupek, podomní prodej je v Litovli zakázán....

Incident se stal v pondělí po půl osmé večer, kdy na operační středisko olomoucké městské policie zavolala nešťastná babička a sdělila, že její již dospělý vnuk, kterého má v péči, utekl z bytu a chce skončit se životem skokem pod vlak v Černovíře u místního mostu.

"Na místo okamžitě vyjely dostupné hlídky a operační středisko obratem vyrozumělo také kolegy z policie. Po příjezdu na místo jsme v kolejišti železniční tratě zaslechli křičící osobu, která utíkala od mostu po kolejích," popsal událost mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Operační středisko strážníků mezitím komunikovalo s dispečinkem železničářů, aby v oblasti zastavilo veškerý železniční provoz. "Tou dobou hlídka pronásledovala mladého muže a z dálky svítilnou signalizovala blížícímu se vlaku v protisměru, aby zastavil. Osobu po chvíli dostihly hlídky městské a státní policie kousek od již stojící vlakové soupravy a odvedly ji mimo kolejiště do bezpečí," sdělil mluvčí.

Provoz na železnici byl po chvíli obnoven, nešťastný muž se svěřil, že chtěl ukončit svůj život. Nadýchal přitom 1,26 promile alkoholu. "Po všech nezbytných úkonech si případ převzala policie k dalšímu řešení a všichni si oddechli, že nebyl zmařen mladý lidský život," poznamenal mluvčí strážníků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, Jan Luxík

Štítky sebevrah, vlak, skok, most, koleje, strážníci, policie, zásah, záchrana, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci na poslední chvíli zachránili muže, který chtěl v Černovíře skočit pod vlak. Zastavili provoz  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.