Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Obyvatelé Olomouce mohou využívat chytré kontejnery na textil a knihy. Získají kredity pro e-shop

šedesátku chytrých kontejnerů na textil mohou od nynějška využívat obyvatelé Olomouce. Do sběrných nádob mohou dát nepotřebné oblečení nebo knihy a dostanou kredity. Za ně si mohou na e-shopu pořídit jiné oblečení, knihy nebo například i některé zboží z drogerie.

V Prostějově jsou nové chytré kontejnery. Slouží ke třídění textilu

Město Prostějov vyměnilo staré kontejnery pro třídění textilu za nové, chytré. Fungují tak, jak jsou občané zvyklí, pouze mají vylepšenou podobu kvůli novým funkcím, které teď musí splňovat. Za třídění mohou lidé získat kredity na nákup dalšího...

"Nové chytré kontejnery obsahují dva úložné boxy, do kterých je možné zdarma adresně uložit ještě funkční nepotřebné věci, které jsou stále pěkné a vhodné na další použití,“ vysvětlil Petr Swaczyna z oddělení odpadového hospodářství olomouckého magistrátu. Pokud si lidé založí účet na příslušném e-shopu, připíše se jim odpovídají počet kreditů, za které lze nakoupit další věci. 

Zájemci musí vyřazené věci, které jsou v dobrém stavu, zabalit, správně označit, online rezervovat schránku a přes mobilní aplikaci vložit do sběrného kontejneru. Pokud má balíček větší rozměry, lidé ho mohou odnést přímo do některé z partnerských prodejen. Kurýři poté balíček z kontejneru vyzvednou a na zákaznický účet po vyhodnocení připíšou příslušný počet kreditů, za které je možné na e-shopu opět nakupovat.

"Tímto způsobem si lidé mohou vytřídit šatník, zbavit se nenošených věcí nebo knih, ale zároveň na tom mohou vydělat a do skříně si něco nového za kredity zase pořídit. Není ovšem nutné za staré oblečení kupovat zase jen něco na sebe. Na eshopu jsou i knihy nebo drogerie pro každodenní použití," dodala v tiskové zprávě Kamila Skoupá ze společnosti TextilEco, která ve spolupráci s městem sběr textilu v Olomouci zajišťuje.

V současné době je v ulicích Olomouce již šedesátka chytrých kontejnerů. Veškeré podrobnosti jsou na webu e-shopu, rozmístění kontejnerů je na webu města.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Brno

Štítky smart, eshop, Olomouc, kniha, kontejner, textil, kredit, Textileco, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Olomouce mohou využívat chytré kontejnery na textil a knihy. Získají kredity pro e-shop  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.