Počasí dnes8 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zemřel senior, který se pokusil zavraždit svého vnuka. Zapálil dům v Lipníku nad Bečvou

Senior, který loni v květnu zapálil v Lipníku nad Bečvou dům, kde byl jeho vnuk, zemřel. Policisté osmdesátiletého muže obvinili z pokusu o vraždu, šestadvacetiletého vnuka z hořícího domu zachránili kominíci, kteří pracovali opodál. Policie nyní případ uzavřela.

Dým se valil i zavřenými okny, vzpomíná zachránce mladíka. Dům zapálil jeho děda

Starosta Hranic ocenil dobrovolného hasiče a kominíka, který v polovině května v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku zachránil z hořícího domu šestadvacetiletého mladíka. Pohotově mu přistavil žebřík. Dům zřejmě kvůli rodinným sporům zapálil mladíkův...

"Kriminalisté podali státnímu zástupci návrh na zastavení trestního stíhání, neboť senior obviněný ze zvlášť závažného zločinu vražda ve stádiu pokusu a přečinu poškození cizí věci zemřel," potvrdil mluvčí policie Libor Hejtman.

Rodinný dům v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku začal hořet loni v polovině května. Podle policie senior dopoledne v domě rozlil benzín a zapálil ho. V prvním patře byl v té době jeho šestadvacetiletý vnuk. Plameny způsobily mohutný výbuch, senior nasedl do svého vozidla a ujel.

"Mladík se nemohl dostat z planoucího domu a hrozilo, že uhoří. Naštěstí byl zachráněn dvěma kominíky, kteří pracovali na střeše protějšího domu. Ti přistavili k balkonu v prvním patře žebřík, po kterém mladý muž hořící dům opustil. Požár nakonec zdolaly čtyři jednotky hasičů. Motivem byly zřejmě rodinné spory," popsal tragédii mluvčí policie.

Seniora v bezvědomí našli kriminalisté zanedlouho, v kritickém stavu byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. Za pokus o vraždu mu hrozilo až dvacet let vězení.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky vražda, pokus, vnuk, požár, dům, senior, obvinění, úmrtí, policie, Lipník nad Bečvou, okres Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel senior, který se pokusil zavraždit svého vnuka. Zapálil dům v Lipníku nad Bečvou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.